Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Flégr, váš rozbor by byl o něco přesvědčivější pokud byste zbytečně nepřeháněl ve faktech která jsou daná. Aktuální oficiální počet obětí na COVID je 30431. Proč tedy mluvit o 40000?

0 0
možnosti

Skutečný počet obětí lze zjistit jen z počtu"nadúmrtí" - o kolik lidí zemřelo za rok více, než minulých letech. Z nich (a podúmrtí v době kdy covid neřádil, ale nosili jsme roušky, které nás chráily proti virózám) vychází, že zetím zemřelo kvůli covidu asi 40 tisíc lidí.

0 0
možnosti

A jak to bude dál? Jako vždy. Flegr bude dál šířit paniku...

0 0
možnosti
Foto

Ale houby. Babiš teď říkal, že jsme zase best in kovíd. Tak jako loni. Takže to vidím jednoznačně - důchodci to ve volbách hoděj Babišovi a on má pro každýho z nich na listopad nachystanej pytel. Proto je tak vysmátej. Jen on totiž ví, že každej ten pytel, to není ten Boratův svatební. - - - Asi to tam Bábovi taky hodím. On je jedinej, kdo do té důchodové reformy fakt zvostra šlape. Ještě dvě volební období a českej důchodce bude vyhynulej druh. Co víc si přát. - - - Je stejně legrace, že naši důchodci poprvé Babiše volili, že jako pozvedne hospodářství, podruhého jej volili, že jim zvedá důchody a teďkonc jej budou volit, že má pro každého z nich pytel. Tak jim k tomu doufám alespoň přidá koblížek, do pytlíčku zavazovacího.... Už aby to bylo všecko v zemi a byl klid!

1 1
možnosti
Foto

Tak prý už zase "best in covid". Starší ročníky nechť si dají věci do pořádku, ať pozůstalým nezanechají chaos. Čekám znova jízdu s desítkama tisíc mrtvých - Babiš mne zatím nikdy nezklamal, jeho machrování je neklamnou známkou pokračování důchodové reformy.

0 1
možnosti
Foto

Nevím jestli desítky tisíc, na to doufám jsme už dost očkováni+promořeni, ale o tisích zbytečně mrtvých asi pochybovat nelze. Řídit nás bude opět PR oddělení....

1 1
možnosti

P35e90t31r 44Š21i17m38r98a74l

31. 8. 2021 23:59

Děkuji pane profesore. Článek je pro mě pochopitelný, budu se jím řídit.

0 0
možnosti

"Nyní máme 193 nakažených a 2,4 mrtvých denně."

Pane, pročopět lžete? Mrtvých je méně než 1 denně, což si každý může snadno ověřit:

https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

2 0
možnosti

To už jsem mu taky psal. On ten údaj našel na tomhle agregátoru:

https://tinyurl.com/yx3bbpse

Má to být sedmidenní průměr, ale ta data mají nějaká divná. Konec řady sedí, ale směrem do minulosti jim ta čísla klesají o něco rychleji než data MZČR.

0 0
možnosti

Jen ještě věcnou. Pan profesor je pokud vím člen MESES. Na jaře, kdy MESES de fakto ovládal ministerstvo zdravotnictví jsem jim psal, aby se vykašlali na závody v počtu proočkovaných a soustředili se na seniory. Aby zásobili praktiky a nečekali na (málo účinnou) Astru. Tenkrát ale šlo o to dostat politické body za otevření refistrace pro další a další (málo ohrožené) kategorie. MESES k tomu byl zcela zticha až do doby, kdy bylo vakcín dostatek, ale důvěra vůči praktikům, kteří nemohli očkovat a důvěra praktiků v systém byla definitivně prohospodařena a kdy se oficiálně přiznaly a mediálně rozmázly vedlejší účinky vakcín. rofeso i celý MESES má tak nezanedbatelný podíl na úmrtí těch seniorů, kteří se vakcíny nedočkali a na jediném riozikovém faktoru, nedostatečné proočkovanosti seniorů. Neměl by tak nyní brečet na nesprávném hrobě.

1 0
možnosti
Foto

Pan profesor samozřejmě není členem MESES a tak je to asi celkem se zbytkem Vašeho příspěvku.

1 0
možnosti

Tak nevím, na jaře ty katastrofické předpovědi o dalším zahlcení zdravotnictví a hromadách mrtvol - několikrát jsme Vás pane Flégře vyzýval k sázce o lahev šampaňského, že k ničemu takovému nedojde. Když to tak čtu, asi tom,u už sám nevěříte. Nicméně výzvu opakuju. Tvrdím, že už nedojde k situaci zahlcení nemocnic - můžeme se domluvit na nějaké rozumné definici. Vsadíme se? Poslední data z UZIS a nová studie z Izraele jasně ukazují, že promoření funguje jako lepší prevence než očkování a že je v čase stabilnější. Je tedy promoření nerizikových osob a očkovaných větší riziko, než čekání na vražednější variantu za soustavného vynakládání miliard na beznadějnou eradiklaci viru?

1 0
možnosti
Foto

Kdybyste provozoval testovací místa mluvil byste jinak!!!!

1 0
možnosti

Kdyby tak už byla vakcína pro menší děti. Moc ráda bych oba své školáky očkovala.

0 2
možnosti
Foto

Snad jen že byste je zbavila průďa s tím očkováním. Jinak je to nesmysl. Tenhle novej koronáč je stejnej jako ty starý koronáče, jenom se liší tím, že je halt novej. Ale pro děcka je to koronáč jako každej jinej. Jak se děcka naroděj, hned nějakej ten koronáč chytějí, pak jak přijdou do kontaktu s kolektivem vrstevníků, resp. jiných děcek, zase nějakej další koronáč - vždycky je to pro ně nový, ale na to je dětský imunitní systém stavěný. A protože se děcka neustálým kontaktem s pod- nebo i nad-prahovou dávkou těch koronavirů setkávají neustále, tak se vytrénují a do dospělýho věku si nesou docela odolnost - jasně, zase viróza, ale ne fatálka. No ale na Covid19 už starší lidi nemohou použít svůj dětský koronavirový trénink, protože už drahně tomu, co se vycvičili. Proto ta úmrtnost. - - - Tedy závěr - když je necháte naočkovat, tak je očkujete kvůli svému pohodlí. A ještě pořád nikdo Vám není schopen garantovat, že tyhlety vakcíny opravdu nejsou "sajrajt" - to, že je to o.k, budeme meco říct tak za 10 let. Kromě pohodlí pro sebe byste teda tím očkováním mohla pořídit i něco pro Vaše děcka - třeba takhle ALS nebo něco takovýho.

1 0
možnosti
Foto

Otázka na zdejší diskutující... Zaznamenal někdo z vás někde nějaký plán, či koncept vlády, jak, bude postup, až přijde další vlna? A ta přijde...

0 2
možnosti

Ano - nebude se dělat nic. A tak je to v pořádku. Každý, kdo měl zájem se chránit proti těžkému průběhu, se nechal očkovat. Nemocnicím nehrozí žádný problém, to potvrzují všichni experti. Co víc potřebujete řešit a o jakém plánu mluvíte? Ono totiž není možné bez NS jaksi provádět jakýkoli zásah do svobod.

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik