Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Milý pane profesore. Vy už jste se ve vašich apokalyptickych predpovedich sekl tolikrát, že mě fascinuje, kde se bere vaše drzost dále vytvářet tyhle chimery. Vše volání po silných státních zásazích, které si nezadaji s totalitní praktikou (ani tuhé diktatury typu Saudska Arábie nepriktocily k povinnému očkování), jsou dalším kamínkem do sbírky vaší neuvěřitelně flexibilní páteře. Přestante strašit lidi, prestatne si hrát na anděla strážného ("kolik lidí jsem zachránil svými prehnanymi odhady" řekl jste loni), a jako člen vědecké obce zvažte dopady vašich slov. Prestante volat po zásazích omezemi svobody. Vaším mokrým snem je pro změnu očividně zdravotnická diktatura a permanentní zásahy silného nanny státu a omezování svobod. Kam si tyhle vaše představy můžete strčit, asi víte.. S pozdravem očkovaný občan, který nosil roušku už v době, kdy si lidé ještě tukali na čelo. Zodpovědní lidé tu jsou. Nedělejte z nich nesvepravne debily.

5 1
možnosti
Foto

Jejda tak to jste jeden z pěti spravedlivých.... Já když se rozhlédnu kolem sebe tak to je samý nesvéprávný debil, anebo blbeček. A jak říkal Svěrák - je to pěkně napřeskáčku - debil, blbeček, debil, blbeček - a jenom támhle vzadu je to jinak, tam jsou dva blbečci vedle sebe.

0 0
možnosti
Foto

Rád bych se zeptal pana Flégra, zda Čína několikrát zavřela 1,3 mld obyvatel do karantény a zda tam byly stamilióny mrtvých? Pokud vím, izolován byl jenom Wuchan. Ostatní plašani ze Západu ovšem aplikovali “ Wuchan “ na téměř celý Západ. Co se tedy stalo v Číně? Celkem nic. Stala se ekonomicky největším hegemonem. Jistě musely umřít milióny nechráněných starců a nemocných. Co se stalo hrozného v Indii? A cove Švédsku a Švýcarsku? Odpověď je, že by se Flégrům vysmáli! Nestrašte, Flégře!

3 3
možnosti
Foto

Chtěl bych mít Vaše sebevědomí. Já jsem dost optimista, ale v tomhle případě se držím toho, že není všem dnům konec. Jak ve zlým tak v dobrým.....

0 2
možnosti
JK

"Samozřejmě, čím více předčasně rozvolníme, tím dříve budeme muset opět vše zavřít a vrátit se co se týká protiepidemických opatření o měsíc zpět. Pokud chceme udržet děti ve škole, nemůžeme nyní kromě škol rozvolnit skoro nic. A udržet školy otevřené se nám může podařit jen tehdy, když přejdeme od antigenních k PCR testům. Už teď se nám zvedlo reprodukční číslo na 0,9, což jasné ukazuje, že se pokles epidemie zásadně zpomalil. Odhaduji, že se pokles do týdne zastaví. Ale můžeme si za to sami, především příliš rychlým a chaotickým rozvolněním a absencí jakékoli snahy státu vymáhat dodržování platných opatření," zvedl varovný prst Jaroslav Flegr, který se domnívá, že si tak pokazíme letní měsíce.

30.4. p. Flégr :-)

7 0
možnosti
PK

To nemá cenu. Ten člověk postrádá jakoukoli sebereflexi. Plácá jeden výmysl za druhým a dělá ze sebe bůhvíjakého odborníka na epidemie. Rv

2 0
možnosti
VM

P. Flégr na začiatku som Vám veril, teraz už nie. Ak neviete priznať chybu, stratili ste u mňa kredit odborníka profesionála.

4 0
možnosti
Foto

Základní lidskost, aneb kam dospěla naše "civilizace":

Když uvidíte člověka, který spadl ze schodů a rozbil si hlavu, zavoláte mu záchranku. Nebo snad ne?

Když uvidíte člověka padat ze schodů a dokážete ho zachytit, aby nespadl, uděláte to. Nebo snad ne?

Ale když víte, že můžete nenošením respirátoru nakazit jednoho, deset nebo i sto lidí, tak budete hlásat svou svobodu?

Já si přece mohu dělat co se mi zlíbí, chodit kam chci, opíjet se a pít z jednoho kýblu. A ostatní, kteří se bojí, ať se klidně nechají očkovat sedmkrát Co na tom, že spousta lidí má dlouhodobé následky. To přece není moje starost ale jejich, že?

A že vláda (byť kašle na zdůvodňování opatření a nařizuje nošení ochrany dýchacích cest i venku bez přítomnosti lidí) prostě nemůže nechat takové svinstvo volně šířit a bude MUSET minimálně lokálně omezovat desítky, stovky tisíc lidí a že za velkou část z toho ponesou zodpovědnost ti, kdo bacil prskají na ostatní, to je přece fuk. Oni přece mají právo nenosit náhubky, protože žijeme v demokracii a oni mají SVOBODU!

O exponenciálním šíření a o tím větší možnosti příchodu mutace, která obejde očkování, čím víc lidí se nakazí tihle lidé prostě nejsou schopni přemýšlet! Jejich svoboda je přece nade vše!

4 5
možnosti
Foto

Zejména to exponenciální šíření panu profesorovi vyšlo! ;-D

Asi na tom budete s matematikou podobně. :-P

3 1
možnosti
JR

J43a56n 30R69i25c22h54t80e82r

30. 8. 2021 15:08

Izraelská studie zkoumala lékařské záznamy desítek tisíc Izraelců mezi 1. červnem až 14. srpnem, kdy v jedné z nejproočkovanějších zemí světa převládala delta varianta koronaviru. Studie mapovala onemocnění, příznaky i detaily hospitalizace. Podle vedoucích odborníků se jedná o největší studii, která porovnává přirozenou imunitu a imunitu, která se v těle vytvoří po očkování.

Studie dokázala, že lidský imunitní systém se dokáže s nákazou velmi dobře poprat sám. Imunita, která se v těle infikovaných covidem-19 vyvíjí, je silnější proti koronavirové variantě delta, než dvě dávky vakcíny firem Pfizer a BioNTech. Lidé s imunitou mají mnohem menší pravděpodobnost nákazy, příznaků i hospitalizace s covidem-19.

Ovšem na přirozené imunitě se nedá nic trhnout...

11 3
možnosti
JN

Čekal bych, že pan profesor zareaguje, ale ono nic!?!

1 0
možnosti
PM

Tak mě napadlo, jestli imunita získaná očkováním neklesá dramaticky proto, že se organismus, chráněný všelijakými respirátory a distancemi, nesetká ani s minimální dávkou viru a tudíž nereaktivuje své protilátky. Toť pohled laika, samozřejmě tuším, že mezi očkováním mrtvým/oslabeným virem a vakcínou mRNA je asi nějaký rozdíl.

7 0
možnosti
JK

Hlavně očkování neprochází celou cestu do organismu. A co je pak znát.

1 1
možnosti
PD

P68a63v44e10l 85D66u57d45r

30. 8. 2021 11:45

Takže se vracíme o rok zpět: může někdo vysvětlit, proč v Anglii a potom i v celé EU přestaly vznikat nové varianty, zrovna když se začala šířit britská alfa v listopadu 2020? Zde jsou měsíční počty nových variant v Británii od srpna 2020 do června 2021: 17, 28, 8, 1, 1, 2, 1, 1, 4, 0, 0. Zdroj: cov-lineages.org

A proč mnoho vědců řeší původ /přirozený nebo umělý/ u wuhanské varianty, ale nikdo to neřeší u britské varianty alfa, která zabila mnohem víc lidí?

0 0
možnosti
IB

I51v44o 54B87o21u18š26e

30. 8. 2021 11:59

Mozna proto, ze wuhanska varianta byla prvni a az z ni vznikly dalsi.

2 0
možnosti
Foto

Prý když se hromadné testování udělá dvakrát po sobě, zastaví se jakákoli vlna covidu. Na Slovensku už to přece zkoušeli. Po prvním hromadném testování zjistili, že jim to bylo úplně k ničemu. Tak to po týdnu zopakovali, aby zjistili, že jim to opět bylo k ničemu. Epidemie si nadále dělala, co chtěla. U nás by to bylo jiné?

3 1
možnosti
JF

Není test jako test. Antigenní testy (ty kvalitní) řeknou zda je člověk v danou chvíli vysoce infekční. PCR testy řeknou, zda bude infekční za 2-3 dny.

Pomocí PCR testů by se epidemie zastavila.

4 3
možnosti
MB

Vy si v tom žonglování s čísly a predikcích uzávěry vyloženě libujete. Jen pozor, aby na vás zas někdo nepodal TO.

4 3
možnosti

Já na Vás mohu podat TO, že jste mi ukradl mé růžové pantofle.

Ale jak Vaše, tak moje TO má stejnou šanci na úspěch

1 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik