Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
MP

Na profesora teda popis grafu nic moc.

1 0
možnosti
PN

Hlavně nezapomeňte nahradit podání roky japonskou úklonou, to zabere. Je to normální, že se pod jednotlivými blogy slézají ostatní blogeři a mažou med kolem huby autorovi?

1 1
možnosti
PK

Je. Zkuste se podívat třeba na takový facebook Kulveita. Ti duskutéři tam fakticky působí jako sekta ...

0 0
možnosti
JD

J20a32n 24D30o56u20š38e84k

25. 11. 2021 12:06

"Udržujte se v dobré psychické kondici..."

A proto rejdím ve zdejších blozích.

3 0
možnosti
Foto

Umývání rukou mýdlem odstraníte z pokožky přirozenou ochrannou vrstvu, která brání proniknutí zhoubných organismů do těla.

To má smysl jen u některých infekcí, kdy se infekce přenese z rukou do úst, třeba žloutenka.

Viry likviduje spolehlivě jen UV záření. Proto je v létě klidněji.

6 0
možnosti
Foto

Plný souhlas s bodem 1.

0 0
možnosti
PD

Když jsem viděl ten titulek, tak jsem naivně čekal, že ta dobrá zpráva bude něco jako "zalezu do sklepa s Micíkem a už nebudu nikdy veřejně žvanit o Covidu". Bohužel.

5 9
možnosti
MN

Jasný případ zaslepeného antikoronahysterika, který na úrovni malého dítěte si zakrývá očička v domnění, že bubák tím zmizí. Ale bubák tam furt je a nezmizí jen tím že o něm nebudete mluvit a že budete nadávat těm co něm mluví. A budete svými činy nedodržování všech opatření (ne žvaněním o neCovidu) toho bubáka furt přikrmovat.

3 3
možnosti
MN

R^

Děkuji pane Flégre za fundovaný výklad. Ale je to marné, je to marné, je to marné. Od loňska už máte mezi koronakaskadéry nálepku arciďábla, asi takovou jako mívají ve firmách bezpečnostní manažeři. Poukazují na rizika, všichni je posílají k šípku a pak když stane průšvih tak ještě licoměrně bezpečákovi vynadají "proč něco neudělal" (asi to měl udělat za ně). ;-(

3 2
možnosti
PK

Pane, proč mluvíte o "krátkodobé" ochraně, když data mluví zcela jasně - počet reinfekcí je velmi malý, tzn. imunita po prodělání nemoci skutečně dlouhodobě funguje.

1 4
možnosti
MN

Protože jste to nečetl pořádně ;-). Pan Flégr nemluví o "imunitě po prodělání NEMOCI", ale o krátkodobé pseudoimunitě na úrovni sliznice:

Může se však jednat i o dočasnou imunitu, či ještě spíše dočasně získanou rezistenci, vznikající na sliznici dýchacích cest v důsledku kontaktu s nízkými, postupně stoupajícími, koncentracemi aerosolu, který obsahuje „živé“ i inaktivované částice viru. Stačí, když kontakt s malým množstvím viru, či neúspěšné pokusy viru pronikat do buněk sliznice, nabudí u dostatečného počtu lidí nespecifické obranné mechanismy, a epidemickou vlnu to může ukončit, aniž by lidé získali proti viru trvalou imunitu.

Zdroj: https://jaroslavflegr.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779379

5 0
možnosti
AP

A88l61e68š 60P56e82p34r80n14ý

25. 11. 2021 10:15

A proto v Izraeli kleasaji jak pocty novych nakazenych tak hospitalizaci. Nebo, ze by za to mohla vysoka proockovanost 3.davkou u rizikove populace. Nebo Portugalsko, Spanelsko, Italie, Irsko,... kde jsou cisla vyrazne nizsi i nez v Karlovarskem kraji. Jinak cisla i ve Vami uvedenych krajich jsou extreme vysoka a k zaverum, ktere uvadite, je nutne mit i dalsi informace, bez kterych nelze vyvozovat zadne zavery.

0 0
možnosti
AP

Ti měli kulminaci v září při proočkovanosti 60% a boostry 30% ...

0 0
možnosti
Foto

....Rovnou dodávám, tahle forma promoření je podle všeho u naprosté většiny osob jen velmi krátkodobá.....

Zdroj: https://jaroslavflegr.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779379

Dále pan Flegr uvádí, že je to čistě jeho spekulace a já dodávám, že opravdu o nic víc než spekulaci nejde.

Kdo si všiml na každodenních mapkách aktuálního šíření covidu u nás, nejlépe je na tom Karlovarský kraj, ano, TEN Karlovarský kraj, který to měl na jaře nejhorší a po něm všechny další, kde byla epidemie také silnější, tedy Liberecko, Trutnovsko, Královéhradecko. Kdo si dá práci a najde si jarní tabulky, musí mu nutně vyjít to, že promořením co nejširších vrstev obyvatelstva se dá dosáhnout mnohem lepších a trvalejších výsledků, než nekonečným, mnohokrát opakovaným očkováním pochybnou vakcínou.

7 5
možnosti
AP

A15l41e97š 10P63e37p54r19n31ý

25. 11. 2021 10:16

A proto v Izraeli kleasaji jak pocty novych nakazenych tak hospitalizaci. Nebo, ze by za to mohla vysoka proockovanost 3.davkou u rizikove populace. Nebo Portugalsko, Spanelsko, Italie, Irsko,... kde jsou cisla vyrazne nizsi i nez v Karlovarskem kraji. Jinak cisla i ve Vami uvedenych krajich jsou extreme vysoka a k zaverum, ktere uvadite, je nutne mit i dalsi informace, bez kterych nelze vyvozovat zadne zavery

1 1
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik