Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Čekal bych, že budete analyzovat zvýšenou úmrtnost v kategorii 75 až 85 let o cca 100 za týden. K tomu vzdělávání, když máte tým formule jedna, musí tam být 50 průměrných jezdců? Stačí dva špičkoví, potom 10 špičkových servisních techniků a 10 výborných uklízeček. Naše školství produkuje tu první skupinu, všichni musí být jezdci za každou cenu.

1 0
možnosti
PH

Formální vzdělání nebránilo panu Flégrovi šířit nesmysly o Covidu. Obecně vzdělání nepredikuje politickou orientaci. Je pěkné, že se autor kromě epidemiologa cítí také na školskou reformu. Doporučil bych dále se zaměřit na reformu důchodovou, tam je třeba opravdových myslitelů. Jen na okraj, jestli něco naše školství potřebuje, tak reverzi nedávno zavedené inkluze a úplné odstřižení všech neziskovek a dalších dobrodějů od peněz ministerstva školství.

7 6
možnosti
AT

To byste se divil, kolik vysokoškolsky vzdělaných lidí volí SPD, věří konspiračním teoriím a přeposílá pestrobarevné maily s dovětkem přepošlitodálnežtosmažou.

9 0
možnosti
Foto

Karel Čapek: "Největším nebezpečím pro civilizaci je vzdělaný hlupák."

22 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik