Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Nevím, jestli volba toho či onoho kandidáta na presidenta je nějak úměrná vzdělání. Snad ti chudší penězi i duchem volí spíš levici, protože spoléhají na pomoc zvenčí. Na takovou tu sociální pozitivní diskriminaci. Ale důležitou oblastí je zvídavost, přístup k informacím a schopnost ty informace vyhodnocovat. Což může mít zedník nebo třeba i pokrývač a nemusí mít i vzdělanec a titulem.

3 0
možnosti
JO

Máte pravdu v tom, že zvídavost a touha se něco dovědět je důležitá. Nakonec i ve vědomostních soutěžích se vyskytují skladníci, řidiči apod. Jak říká klasik: "I takový skladník si muže přečíst Vergilia v originále" Ale ujišťuji vás, že je jich hodně málo.

0 0
možnosti
MR

Ono je obecne naprosto silene jak vychazi prumer znamek v jednotlivych tridach. Nejsou vyjimkou ZS kde je prumer na druhem stupni cele tridy pod 1,5 a to nejsou zadne vyselektovane tridy, ale nahodny vyber studentu jak se to seslo.

0 0
možnosti
EH

Nalejme si čistého vína - Babiš jako kandidát na prezidenta nezazářil.

Neměl šanci na tvárného Pavla, který nedělal minimálně rok nic jiného, než tvrdě trénoval na prezidenta.

Když nejsem rétor, tak víc mlčím. Poslouchám otázky a protivníka. Nesnažím se jet jako buldozer bez řidiče a vše válcovat chaotickými myšlenkami.

Většina Čechů by volila proti kandidátovi vlády, kdyby to nebyl Babiš.

5 1
možnosti
ZZ

Nemohu s vámi souhlasit.

Pohodlnější je jít s davem - a to volič také předvedl.

;-)

0 0
možnosti
Foto

Pane profesore, prioč by většina Čechů měla chtít za prezidenta pologramotného Slováka?

7 3
možnosti
Foto

K názvu článku bych doplnil:" "...aneb proč vědec opět spekuluje." Na druhou stranu je potěšitelné, že tentokrát se pouští do spekulací v rámci politického kočkování, čímž nemůže nikomu a ničemu uškodit. Takže je to vlastně příjemná změna:-)

0 0
možnosti
FL

Jestli méně vzdělané vrstvy volí Babiše, je to kvůli tomu, že kvůli nízkému vzdělání mají méně peněz, tak volí levicového kandidáta, doporučeného levicovým prezidentem. Čekali že jim bude "pomáhat". Nemyslel bych si, že vychozením nějaké dnešní školy lépe odhalí lhaní. Zejména, když se zamyslíme v jakých oborech je nárůst studentů a jak se vyvíjí úroveň škol (stačí google). Mimochodem, jak vzdělání pomůže při volbě prezidenta, když vzdělanci volí komunistického kolaboranta, kariérního převlékače kabátů?

3 1
možnosti
Foto

Tak výsledky v Chánově a v dalších podobných lokalitách mluví sami za sebe. Jinak máte pravdu.Je štěstí,že nepřišli volit opravdu všichni...

1 0
možnosti
JB

J57i42ř67í 81B11r86a38d78a

2. 2. 2023 12:08

Myslíte výsledCI mluví samI za sebe? :-D

0 0
možnosti
PL

Díky!

Jako vždy brilantní, nevšední, věcné a tentokrát i provokativní.

3 1
možnosti
Foto

Ale pendrek. Kápla na to Leyenová: především je třeba zajistit rychlé připojení k internetu pro každého. Jen tak totiž bude možné kýženým směrem ovlivňovat úplně všechny.

3 1
možnosti
AT

A vy máte rychlé připojení?

3 0
možnosti
ES

Pane autore, selektovat nadané a ochotné pracovat je pro společnost naopak žádoucí. Kvůli těm z opačné křivky Gaussova zvonu obětovat intelektuální elitu? Znechutit jí školu opakováním trivialit, aby pochopili i nenadaní?

3 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik