Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Tuhle jsem četl konečně profesionální rozbor psychologa ohledně toho, co Babišovi prohrálo volby. Totiž to, že se zakecal. Je teda dobrý, že to mám potvrzený od profesionálního psychologa - totiž to, co jsem si myslel od začátku. Že Babiš mele nesmysly a jediný, co je k jeho prohře na hlavu potřeba, je nechat jej zpívat. Tak jej nechali zpívat a ejhle, vlastizrádný nápěvy se z něj sypaly jak peří z rozervané cejchy. Nakonec to ale jako jediný odnesl Mára Prchal. Všichni se mu teď smějí.

9 0
možnosti
JK

Tak prý letí i Vořechovský a Týnda Bárta. Přitom s Márou udělali úspěšnou kampaň /myslím to vážně/. Získat tolik hlasů od nevoličů a od excentriků co Bábu rozhodně nemusej je dost velký zázrak- absolutně jsem tomu nevěřil. Jasně kvadraturu kruhu neudělali, kdo taky, že. Jenže Bába - tomu je to všechno málo. Pak pro něj dělejte. /Na můj vkus, jak byl Babiš v tom druhým kole otřesný, dostal hlasů dost a dost. Markeťáci by měli dostat vyznamenání, né vyzhazov. Jenže svět není spravedlivý/.

2 0
možnosti
PP

P49e18t18r 75P82a21c16k36a

2. 2. 2023 11:10

Hlasy pro Babiše od starších lidí vůbec nesouvisí s výší jejich vzdělání. Starší lidé mají schopnost pohlédnout "za oponu". Takže poznali tu prázdnotu pana generála. Ostatní ji poznají až v průběhu jeho panování. Mladí lidé jsou naivní a nemají takovou tu přirozenou ostražitost, které nás naučila totalita. I můj syn ve svých čtyřiceti letech přemýšlí stylem: "Říkali to v televizi, tak to musí být pravda."

5 11
možnosti
IP

Hmm, a že ti sarší nepoznají, že je AB lhář, dotační podvodník a populista, který ke svému jmění přešel podivným způsobem na hraně zákona?

13 1
možnosti
JK

Pane Flegre navrhujete spoustu věcí které by se měly udělat aby lidi nevolili Babiše. Je toho tolik, že to nestojí za tu námahu. Ani za přemýšlení. - - - - Co se týká (ne)vzdělanosti Babišových voličů - já teda kolem sebe nevidím tohle kritérium. Já vidím to, že lidi volí Babiše z toho důvodu, aby "dali co proto" pravdoláskařům pražským kavárníkům atd. Dřív takhle babky volily Klausa pak Zemana a teď je to holt Babiš. Až nebude Babiš budou volit jinýho sekerníka, co to nandá všem těm chytrolínům z Prahe. Takhle je to jednoduchý a já si myslím, že se to dost blíží pravdě, protože to odpovídá lidské přirozenosti. Nejsme holt všichni ekologicky atd. uvědomělí andělé. Jsme jenom obyčejný lidi a prostě nás potěší, když sousedovi ta koza chcípne. A protože je kolem dost sousedů, co jim koza ne a ne chcípnout, tak lidi aspoň volí Babiša, aby to tomu sousedovi nějak kompenzovali, ty krásně vyvinutý kozy.

4 0
možnosti

Hlavně by bylo dobré , aby přišel o práci Flegr. Kdo platí ty jeho žvásty ?

1 3
možnosti
JK

Píše ve volným čase. Doufám teda že vy nejste v zaměstnání. Protože pak by to bylo na oznámení. Jak sám jistě uznáte.

2 1
možnosti

Nemohu souhlasit

Problemem neni nizka vzdelanost, ale neschopnost vlad. Kdybychom meli rozumnou vladu, volilo by ji I hodne nevzdelanych lidi. Ale ve schopnostech se ANO a SPOLU moc nelisi. Jen v organizovanosti korupce. Pak je lehke uverit Babisovi, ze on to mysli dobre. Jak v parlamentnich, tak prezidentskych volbach.

Se vzdelanosti je problem. Stala se z toho mantra a nema kdo makat rukama. Je spise otazka, jestli titul nema az moc lidi. Kazdy rok na skole je danovou zatezi pro system, takze by mel byt dobry duvod proc ho na skole MIT

Viceleta gymnasia je subjektivni vec. Bud se nadane deti budou nudit se slabsimy a nebo slabsi zustanou na pospas. Oboji je spatne

Co se umele intelligence tyce, mame tu silene pokriveni trhu. AI jsou drahe. Ale pokud se stat bude snazit drzet platy nahore, pak ano, AI vytlaci urcite profese a ty, misto aby se branily snizenin platy, budou na pracaku. Mimochodem, na si dokazou predstavit, ze moji praci by AI dela rychleji a kvalitneji. Je to jen otazka casu

5 0
možnosti
AT

Tak výrok, že nevzdělaní lidé by volili rozumnou vládu si zaslouží ocenění jako vtip týdne.

2 2
možnosti
RC

Udelame nesmyslny predpoklad a z nej vyvodime cokoliv....

3 0
možnosti

Kdyby byly v rektu ryby, nemuselo by býti rybnika. Strčil bych prst do rekta a vytáhl bych kapříka.;-D

2 0
možnosti
Foto

To první, co mě napadlo - lež má tak krátké nohy, že k volbám většinou ani nedošla. To by ale bylo svalování příčiny Babišova neúspěchu na nevinné. On si tu zaslouženou porážku zavinil sám svými vlastnostmi, metodami práce i vystupováním.

Znám řadu vysokoškolsky vzdělaných lidí, kteří Babiše nejen volili, ale jsou i členy hnutí ANO. Jistě, statistika se projeví až na velkých číslech, ale všeobecný rozhled a schopnost kritického myšlení není pevně svázaná s dokladem o ukončeném vzdělání.

10 0
možnosti
Foto

Tady plátí výrok Karla Čapka:

"Pro civilizaci je nejnebezpečnější vzdělaný hlupák."

0 0
možnosti
Foto

Naprostý nesmysl. Ve starší generaci má často maturant mnohem větší všeobecný rozhled, než dnešní vysokoškolák. Inteligence a schopnost pracovat s analýzou informací není pouze o vzdělanosti, spamové konspirační teorie šíří i vysokoškolsky vzdělaní lidé. Vyvozovat z dostupných statistik cokoliv je na bázi čiré spekulace :)

18 1
možnosti
RC

A tady je to presne obracene. Starsi vysokoskolak tvrdi uplne nesmysly. Takove by nenapadly ani me deti.

0 0
možnosti
MN

Pane Flegre, máte sice pravdu s tím s tou souvislostí vzdělání a voleb... Jenže...

Středních škol a vysokých za posledních 20 let přibylo, studentů na nich taktéž a logicky tedy muselo dojít ke snížení laťky pro vstup a absolvovaní středního a vyššího vzdělání. Potvrdí Vám to lidi z praxe, že to co teď zvládá čerstvý vysokoškolák tak to před 20, 30lety zvládl maturant.

Já končil základku v roce 1979 a střední školu nás šlo z 35 členné třídy cca 10. A politické důvody neměly žádný vliv, kdo byl trojkař tak neměl šanci a žádný z nás dvojkařů a jedničkářů nedostal od soudruhů stopku z důvodu politického škraloupu v životopisu. Při přechodu z průmyslovky na vysokou byl poměr opět zhruba podobný.

Dcera končila základku o 35 let později. Poměr byl 35 ZŠ --> 25 SŠ !!! To tak vzrostla průměrná inteligence dětí?

Takže kdo chce dneska studovat středně či vysoce tak má příležitostí habaděj, s rozložením IQ v populaci ale široká dostupnost vzdělání ani nehne. To potom nabyde významu slavný citát o nebezpečném "vzdělaném hlupákovi".

Pane Flegre, vlamujte se do široce otevřených dveří.

5 0
možnosti
MN

Pane Flegre, vlamujEte se do široce otevřených dveří.

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik