Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I25v64a44n47a 33L80a22n89c50e

15. 11. 2021 21:45

Víte všechno, můžete mi sdělit, proč lékaři nesměli léčit? Proč se čekalo čtrnáct dnů doma a potom rovnou šupky do nemocnice?

7 5
možnosti
Foto

Nesmělo léčit?

Myslíte, že monoklonální protilátky se mají dát každému nakaženému, když mu začne být trochu víc špatně Tolik jich není k dispozici a 60 tisíc za každého takového nakaženého zdravotní pojišťovny ani nemůžou dát.

Pokud tedy nemyslíte Ivermectin. To ale může každý vyřešit sám, protože placebo je stejně účinné, třeba nějakými vitamíny.

6 0
možnosti
PJ

Vážený pane Flégře, vzhledem k tomu, že Vám ty katastrofické scénáře skutečně nevycházejí, začínám silně pochybovat i o vaší studii toxoplazmózy... ;-)

12 27
možnosti
IB

I26v26o 79B30o35u59š48e

15. 11. 2021 22:36

Proc si nejprve neprectete clanek?

9 0
možnosti
PK

Zajímal by mě váš názor na očkování starších ročníků prevenarem? Nebude to další zásah do imunitního systému a nakolik je to nezbytné?

V současné době to obvodní lékaři doporučují právě pro 65+

0 0
možnosti
JL

tu práci vám nezávidím. pořád se zabývat nějakými brouky. :-/

1 3
možnosti
DP

D55a34v90i54d 31P69e41t22r

16. 11. 2021 5:13

Parazité nejsou jen brouci, ale nejvíce je jich mezi viry a bakteriemi.

1 0
možnosti
JF

Kdy bude 4,5 a 6 dávka?

Kolik dávek se dá tak předpovědět dopředu, kdy budou?

Jsou nějaké rizikové faktory kde by to mělo být opravdu povinné? Nebo všichni pod stříkačku aneb kdo přežije covid přežije i tohle ... ?

Bude nějaká možnost léčby léky místo vakcíny? Nebo se víc vyplatí vakcinovat a vakcinovat a zase vakcinovat ... ?

5 0
možnosti
JF

Záleží na věku. Odhaduji, že lidi nad 70 se možná budou muset v příštích 5 letech očkovat dvakrát ročně. Lidi pod 50 po 3 dávce tak jednou za 2-3 roky. Stáří a poruchy imunity (časté infekce). A pochopitelně řada medicínských indikací. Vakcinace je levnější a bezpečnější. Antivirotika obvykle nejsou aspirin...

16 1
možnosti
VM

V73á11c11l27a27v 49M47a27c34h

15. 11. 2021 17:33

Nevím jak je to možné, ale Ve Vašem článku mě nejvíce zaujalo konstatování "Protože jsem vůl ...."

8 14
možnosti
JL

Souhlas: po volovi už jsem to přeskočil, tím ovšem nemyslím nic zlého - lidi prostě jsou volové, to je genetika, čoveče.

0 0
možnosti
JD

Žádám o předpověď čísel do nedělního tahu Sportky! Děkuji předem.

6 14
možnosti
JF

Doležale Doležale ... :-/

4 0
možnosti
VB

Bohužel tomu chybí porovnání vašich předpovědí, zčásti spíše podle cikcakových událostí v ČR (rozhodování dost mimo vědu), se zeměmi odborně zdatnějšími, jejich systém mj. vyžaduje, aby zdravotní úřad svá doporučení pro politiky zveřejnil ještě před rozhodováním vlády, takže např. ve Skandinávii politici více ctí podklady odborníků. Skandinávie má kolem vlády a hlavně ve stěžejních odbor. institucích zdatnější experty, čtu si průběžně např. dokumenty norského zdravot. úřadu či švédského. Podobně britští odborníci dokázali přesvědčit parlament, že nejlepší je omezování společnosti odpískat, protože a) delta nyní není pro většinu občanů ohrožující, i bez delty by umírali lidé s nefunkční imunitou, kterou u části z nich nevylepší ani vakcína, nebo jen na chvilku, jenže nemůžete očkovat každý 5. měsíc pro riziko závažných vedl. účinků právě u těch oslabenějších (u nich vyšší výskyt). b) Pokud očkovaní mohou přenášet virus, nelze spoléhat na kolektiv. imunitu, je vhodnější se s jeho dozvuky učit žít. UK neměla ani 70 % očkovaných, Švédsko taky ne, Dánsko a Norsko zhruba těch 70 % - a rozhodly se celkem normálně žít s tím, že občany pravdivě informují: každý nese osobní odpovědnost, stát jen monitoruje lokality, kontroluje ev. dopad na nemocnice. Hlavní povinnost pro podzim a zimu: nechodit mezi lidi s příznaky jakékoli respir. nemoci, není třeba testovat bezpříznakové bez vážnějšího důvodu (nebývají infekční vůči druhým, když vědí, jak se chovat k ev. zranitelným). Místo pohrůžek skandináv. země radši stáhly včas z očkování vakcíny, u nichž byly vedl. účinky příliš výrazné, občané pak víc věří státu.

12 13
možnosti
KT

No tak je fakt, že my máme mrazák doma opravdu plný!

17 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik