Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

I70v63o 19V70r30b43k33a

16. 11. 2021 13:43

A není to úplně stejné jako s vlnou chřipky? Na to není třeba být profesor. Stačilo by přeci jen ochránit včas a správnou vakcínou 5% rizikových osob.

1 6
možnosti
Foto

Profesor být nemusíte. Vy jste přímo génius.:-)

2 0
možnosti
MB

https://cs.wikipedia.org/wiki/RNA_vakc%C3%ADna

Když si přečtu výše uvedený zdroj, vygooglím to, čemu nerozumím, zjistím, od kdy se tyto vakcíny používají v humánní medicíně, tak si fakt nemyslím, že by bylo pro mé tělo rozumné absolvovat co 5-6 měsíců injekci této prapodivné biochemické směsky.

Podle této mapy

https://flo.uri.sh/visualisation/6954131/embed

musím v Ostravě potkat 50 osob, abych statisticky narazil na jednoho nakaženého (na 100 000 / 1973,8 nakažených). Protože nevím, kdo z nich je nakažen, musel bych se všemi blízce a déle setrvat v kontaktu. Tolik lidí mi do bytu nevejde, a jinde se s lidmi míjím docela rychle.

MHD nepoužívám, do 5 km chodím pěšky. Mám čas, jsem důchodce. Nevakcinovaný! Nerouškovaný od srpna.

Zdař Bůh!

3 9
možnosti
FO

Chyba v úvaze je tady:

"Protože nevím, kdo z nich je nakažen, musel bych se všemi blízce a déle setrvat v kontaktu."

To právě nemusíte. Bohatě stačí, když potkáte toho jednoho. S pravděpodobností několik procent. Po měsíci, kdy těch padesátek bude aspoň dvacet, je ta pravděpodobnost už nepříjemně vysoká.

(Mimochodem není ani potřeba delší kontakt. Vir si minuty nepočítá.)

Hodně štěstí! Snad bude kyslík. A noste placku "neočkovaný", ať jste vidět na první pohled!

0 0
možnosti
Foto

Pane Flegre, dal jsem Vám karmu, ale hodnotu ten blog žádnou valnou nemá. Covid už není téma, resp. je to téma pro fandy a zasvěcence (něco jako modelové železnice, třeba...), zbytek to bere tak, že kdo je mladý, zdravý a má adekvátní imunitu, tak to holt opakovaně prodělá a stane se z toho jen jedna další sezónní viróza v řadě. Jasně, kdo nesplňuje podmínky zdraví popsané shora, tak je kandidát na předčasnou smrt a mnozí tu kandidaturu promění na volební úspěch /a postupně se možná dostane na všechny/. Jenže to je nejistá budoucnost a život se má žít teď, zejména ta jeho část, kde je nutné platit složenky. Takže to na lockdown moc nevidím, samozřejmě, pokud bude 500+ mrtvých denně, tak vyměkne každá vláda, to dá rozum. Ale lidi to stejně nebudou respektovat, většina na to nemá čas ani náladu a ani peníze - i když navenek to podle novinářů může vypadat tak, že problémem lidí není Covid, ale přebytek hotovosti. Ale to je jen dojem - ve skutečnosti naše životy stojí tak nějak za starou belu jako dřív a Covid je jen další šum... Každopádně Vás zdravím a díky za článek.

3 8
možnosti
ZB

Tak v okolí na postcovidoý syndrom zemřel 18 letý zdravý závodně sportující kluk.

Kamarád jde teď na operaci s poškozeným žaludkem po Covidu. Chlap co se sportem živil chvilku po karieře a jako bonus přišel při Covidu o 20 procent kapacity plic.

Tak nevím jestli je to, tak jak tvrdíte.

8 3
možnosti
MM

Kdyby tak reflektovali své prohlášení i politici..

5 0
možnosti
PK

Nevyšlo mu prakticky nic. Z každého rozhovoru vyzobává jen to, co nějak dokáže okecat (zbytek je úplný nesmysl), a i z toho se v polovině výstřelů netrefil. Rv

16 22
možnosti
BG

Máte to těžké, pane profesore. Ostatně jako každý chytrý člověk mezi primitivy.

22 13
možnosti
ZB

Chytrej chlap co irituje hlupáky bez vzdělání. Bohužel, těch je u nás daleko víc , než těch co jsou ochotní se občas i zamyslet.

Takže diskuse jich je a bude plná.

26 10
možnosti
RC

Osmý jezdec apokalypsy se svým ne příliš přesným lukem zase začíná střílet svými šípy. Sem tam se i trefí, ale jelikož pálí hlava nehlava, bylo by zvláštní, kdyby ne. Jen doufám, že netrefí i Micíka.

19 12
možnosti
DP

D67a90v61i39d 39P75e67t70r

16. 11. 2021 5:11

Tak vyšlo mu cca 90% předpovědí. Pokud byste znal jeho přednášky z evoluční parazitologie 2010 a 2014 (pozn. nejčastějšími parazity jsou jednoznačně viry), tak byste věděl proč (a možná byste si ty předpovědi mohl udělat i sám.

13 5
možnosti
Foto

Karma. Díky za neúnavnou propagaci očkování. Boužel mám obavy, že kvůli lidské hlouposti a omezenosti budou úplně zbytečně zabírat místa v nemocnicích další neočkovaní a budou umírat další lidé...a přitom v mnoha případech stačilo tak málo. Přastat blbnout a nechat se včas očkovat....

22 13
možnosti
PH

P14e74t69r 58H14l82o42b76i97l

15. 11. 2021 22:09

komu neockovani zabiraji mista?

5 11
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik