Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Tenhle milovník koček je podivný patron. Abychom jako lidstvo přežili, měli bychom přestat žít. Zajímavé.

14 2
možnosti
Foto

Žít a užívat si nejsou synonyma. ;-)

1 1
možnosti
MB

Spíš žít a přežívat. To, že budu jako v gulagu chodit jen mezi prací a domovem, to skutečně není žití. Chci taky trávit volný čas jako svobodný člověk a ne mít policejní hodinu, nutnost hadry na ksichtě a zákaz opustit katastr obce.

3 1
možnosti
Foto

To by Vás pamětníci války od nás vysmáli. Přežívat je další level, který si ani neumíte představit. Naštěstí.

3 1
možnosti
PJ

P24e63t49r 44J12e83ž74e10k

29. 10. 2021 9:29

A žít a přežívat už vůbec ne. To se můžete nechat rovnou zavřít do kriminálu, tam alespoň nemusíte řešit, kde seženete peníze na stravu a energie.

3 1
možnosti
Foto

Poptám se pamětníků, jak přežili, když jim z vesnice zůstali jenom komíny, byly bez jídla, byla zima, neměli cesty, lékařskou péči atd. Kriminál je oproti tomu rekreace. ;-)

1 1
možnosti
PJ

P42e56t41r 96J59e96ž88e28k

29. 10. 2021 19:20

"byly bez jídla" - to jako jenom ženy?;-D Naučte se už konečně česky a doučte se dějiny. Děkuji.

A pro Vaši informaci: to, o čem píšete, bylo na území Protektorátu jenom v době, když tady přecházela fronta. Ani nacisté nezavřeli ZŠ a SŠ na tak dlouho, jako tento nesmyslný covid, který je pro děti nejméně nebezpečný.

A máte vůbec děti?

3 1
možnosti
LSK

Nebazírujte na blbostech, to dělají lidi, kterým došly argumenty. To vážně chcete tvrdit, že za Protektorátu bylo lépe než teď za Covidu? Lidi jsou fakt rozežraní. Národ, který žije v blahobytu, blbne.

0 1
možnosti
Foto

Češtinu jsem na rozdíl od Vás nikdy nestudoval, nebyl jsem na české ZŠ, SŠ ani VŠ, nemám žádné kurzy... ani minutu pod nějakým odborným vedením. Ale pokud si přejdete mé příspěvky, moc takových chyb nedělám, i když český pravopis nemám v krvi.

Pocházím z pod Dukelského průsmyku. Tedy ani slovenština není můj mateřský jazyk.

Teď k věci: Protektorát nebyl žádnou idylkou, ale Dukla byla peklo, (dokonce i dle veteránů od Stalingradu). Když navštívil prezident Beneš tu oblast na jaře 1945 (několik měsíců po bitvě), roztřásl se hrůzou. Neexistující školy byly v té době tím nejmenší problémem.

Jsem ze čtyř bratrů a sám mám dvě dcery a syna. Tedy tři děti. Jak jste na tom Vy? Nějak to souvisí s tím, co je skutečné přežívání?

0 1
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik