Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na tu "hroznou" nemoc jsem se podíval čísly a zjistil jsem že nemá cenu panikařit

Počet obyvatel Čech, děleno počtem úmrtí za poslední 2 roky což je 35 tisíc. (nadsazeno, uvádí se 32 tis.) Pojďme dělit. Co že mi to vyšlo??

Pro lepší srovnání: Ve vísce o počtu 300 lidí zemřel 1 člověk za 24 měsíců na C19 a bylo mu 80 let a měl vážnou srdeční vadu.

Starosta kvůli tomu zavřel hospodu, školu, nařídil nosit roušky a objednal 1500 očkovacích sér.

Na vyhlášení pandemie dle zákona by ve vsi muselo být 58 skutečně na C-19 nemocných a to že na C-19 neumřou, mají téměř sto pro šanci.

1 0
možnosti
Foto

Slavní biologové mají co se týče přenosu chřipky a viru v tom dost nejasno. Testy prokázaly že například Španělská chřipka byla z osoby na osobu nepřenosná. U rýmy byli podobné výsledky. O viru (latinsky jed) tvrdí že jej dosud nikdo neizoloval a nedokázal množení. Je na to vypsána vysoká cena. Je to prý odpad mrtvé buňky.

Já, ač ne biolog to vidím takto: V teplých měsících nás rýma netrápí, ale jak se ochladí tak koncem září to začne. Takže díky změně teploty se v těle něco stane.

Stačí prochladnout přes snesitelnou hranici a máš rýmu, v horším zápal plic. Nemyslím že je to tím, že v luftě začne na podzim poletovat vir. V našem těle se pořád válčí ač o tom nevíme. Občas ta naše imuní armáda dostane nakládačku.

Covid je horší rýma a propagandu z toho dělají ti co vyrábí tu nedostatečně testovanou sr...u.

0 0
možnosti

Aktualne: jsem bez očkování a mel jsem mírný prubeh a za 5 dnu kovidu pozdrav a satecek. 5 kolegu v práci s očkováním a 3 z nich fnukaji i po 14 dnech , 1 sel na monoklonalni látky do nemocnice a ten poslední prubeh jako já. Flegr je pab.b jednou ho s jediným kamarádem micikem zavřou do blazince

2 0
možnosti

Jak to, že tady toho zoufalce nikdo necenzuruje?

Prý vakcíny proti vážnému kovidu fungují! Tisíckrát prokázaná lež a cenzuruje ho někdo? Co je ještě třeba udělat, aby se lidi probrali? Asi nic. Prostě mají smůlu.

4 3
možnosti

Milý Micíku,

v českých nemocnicích leží lidé očkovaní i neočkovaní.

Ovšem lidé, kteří nejsou očkovaní a covid někdy prodělali, tam nejsou. Ani jeden. Alespoň minulý týden nebyli.

Proto by se měli rychle běžet naočkovat, protože takoví tam leží a mně by se tak konečně splnila aspoň jedna předpověď.

Tvůj Jaroslav

4 0
možnosti

Mne by zajímalo, kolik lékařů a českých laboratoří rozpozná covid od chřipky či RS viru. Kdo nám vlastně nyní leží v těch nemocnicích.

1 0
možnosti
Foto

Lékaři nevím, ale laboratoře všechny, co se tomu věnují. Další dotazy? :)

1 0
možnosti

J34a31n 26R67i66c26h13t20e96r

3. 11. 2021 14:26

„Očkovaní na covid nebudou muset nosit roušky,“ pronesl ministr zdravotnictví Prymula 8. 10. 2020.

„Kdo má ukončenou vakcinaci, neonemocní a nikoho dalšího nenakazí,“ pronesl ministr zdravotnictví Blatný 18. 3. 2021.

"Vakcíny snižují riziko nutnosti hospitalizace asi 4x", pronesl prof. Flegr 26. 10. 2021.

Uveďte mi jediný důvod, proč bych měl věřit zrovna vám a zrovna tentokrát. Obzvlášť když z pacientů ležících s covidem na JIP je v současné době 43% očkovaných, zatímco neočkovaných, kteří již covid prodělali, nula. Takový tam zkrátka není žádný (údaj k 2.11.2021).

Statistika je možná nuda, ale jak známo, údaje má cenné;-)

3 0
možnosti

ta data nejsou správná a jsou zavádějící.

Kolik by tam bylo neočkovaných z těch vašich 43%?

Jinak končí tam obě skupiny a lehčí průběh mají očkovaní. Pokud jde o data zkuste seveřany. Tuším Dáni mají naočkováno dost přes 90%, počty nakažených velmi nízké a opatření žádná.

1 0
možnosti

Nevím, kdo je tady blbý, Flegre. Za ty hysterické predikce by Vás měl státní zástupce zažalovat pro šíření poplašné zprávy. Každopádně už by Vás měli konečně někam zavřít ve Vašem vlastním zájmu.

2 3
možnosti

Flegr ten růst předpovídal už v září. Ta čísla zatgím plus mínus sedí. Pokud jde o současné počty, kze se informovat na víe místech, třeba zde: https://www.kurzy.cz/koronavirus/pocet-nakazenych/ Stejně tak se relativně trefil loni na podzim a letos z kraje roku a opět v létě, kdy řešil více variant ajejich nakažlivost.

Takže ano, působí divně,ale kupodivu se zatím v odhadech blíží nejvíc ze všech.

3 1
možnosti

Rozvolnit, rozvolnit, rozvolnit. Kdo se chtel ockovat, mel moznost. Kazdy at se postara sam o sebe. A preplnene nemocnice? Pokud je nemocnice plna, holt neprijima dalsi pacienty, to je cele. Zaridi to ochranka. Zadny problem v tom nevidim...;-O

3 0
možnosti

Jasně, já nevím, proč Čecháčkové pořád skuhraj? Umři jako chlap, říkal jeden můj kamarád, když jsem se chtěl přepásat v jeho autě.

1 0
možnosti

Nejhorší je smrt z vyděšení, tož Micíku jdu raději do zádele :-P

4 0
možnosti

Já taky nevím, z čeho je profesor pořád vyděšenej, když nemá děti jen nějaký kotě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik