Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Já bych měl pro chřipečkáře jenom jeden, docela jednoduchý dotaz:

Dejme tomu, že akceptuji všechny vaše výhrady vůči očkováni, rouškám a opatřením obecně. Dejme tomu, že budou všechny vyslyšeny, teda že se budem tvářit, že nic jako Covid neexistuje, že je to zkrátka jenom další typ chřipky.

Jak zajistíte, že každý nemocný v případě potřeby dostane patřičnou lékařskou péči. Že bude dostatek lůžek, ventilátorů a dalšího lékařského vybavení. Ale hlavně že bude dostatek doktorů a sestřiček, kteří budou dělat svou práci bez přepínaní svých vlastních sil?

3 2
možnosti
MV

Nejlepsi je namichat jabka s hruskama a pak se dozadovat odpovedi.

Za me treba pokud sedim 8 hodin s kolegou v kanclu, tak je (nedej Satan jeden) respirator k nicemu.

Respirator obecne (kdo nekdy delal na stavbe treba, vi) vzhledem k tesnosti je dlouhodobe k nicemu. Kdo se citi ohrozen, at si koupi polomasku s FFP3 filtry a vykasle se na "moje rouska chrani tebe, tvoje rouska chrani mne" - poucka zni ,,nejvice lzi najdete v marketingu" a jestli nekomu nedochazi, ze vsechny ty "chytry" hesla ,,Spolecne to zvladneme" ,,Tvoje moje tebe mne" pochazi z pera marketeru, je to smutne.

Ano, do trafiky na 3 minuty ma respirator nejaky smysl.

Ne, nema smysl zavirat prodejny spojovaciho materialu, OOPP, papirnictvi (s vyjimkou prvniho tydne zari) a podobne, kde v beznem case je prodavacka rada za zabloudileho zakaznika.

Vzhledem ke vsem temto prehmatum se holt nemuze nikdo divit, ze 90% lidi na nejake (i ty rozumne) pravidla kasle. Daji si respirator pod nos, jen at maji klid, maji, splnuji, nazda a jdou na nakup. Nevyzadovat nesmysly typu ,,Sam na ulici vyhradne v respiratoru", valna vetsina lidi by do vnitrnich prostor na tu chvili s respiratorem problem nemela. Takto uz ma problem se samotnym vyhlasovatelem.

6 0
možnosti
JS
OZ

Jj, za měsíc bude milión nakažených denně, za dva měsíce deset miliónů a do konce zimy vymřeme minimálně dvakrát ;-) Nechápu jak tohoto člověka může brát vážně. Podotýkám, že jsem naočkován.

4 1
možnosti
RB

to je ten, co v sobe ma dobrovolne parazity..? ;-D

0 3
možnosti
MK

Bylo by dobré nedávat prostor těmto a podobným existencím.

10 4
možnosti
JS

Proč? Protože tomu na rozdíl od vás rozumí a umí pracovat s čísly?

2 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 5
možnosti
IV

I90v49a38n 87V28á50c17h90a

28. 10. 2021 14:17

Těmto lidem se vždy říkalo šílený génius - v oboru kapacita, mimo něj nepoužitelný.

3 0
možnosti
IV

I51v86a87n 88V77á14c51h31a

28. 10. 2021 14:08

Vakcíny skvěle fungují? Vážně? A kde?

3 10
možnosti

Máte v ruce reálný důkaz, že vakcíny nefungují proti virům, proti kterým byly vyrobeny?

2 3
možnosti
MS

Kdo to psal? Například pravděpodobnost, že člověk, který byl diagnostikován jako nakažený, zemře, byla loni na podzim v Česku asi 2%. Někdo neumí počítat?

0 0
možnosti
JS

Asi vy. Pan Flégr má pravdu. Bylo diagnostikováno 1,5 milionu a zemřelo 30 tisíc. Tak kolik je to procent?

2 0
možnosti
MP

"Naši politici jsou připraveni poslechnout hlas ulice, ignorovat počty nakažených a při nasazování bolestivých opatření se řídit jen obsazeností nemocnic." Ono jim nic jiného ani nezbývá. Na kompenzace už peníze nemáme a hlavně lidé už nejsou ochotní se omezovat. Když vám protiepidemická opatření nebude velká část dodržovat, není způsobu, jak je vymáhat. Leda by každý měl přiděleného vlastního policajta, co je nemožné a nesmysl. Ano, jsme blbí, že jsme nevymáhali očkování/přeočkování zranitelných skupin a vyhnuli se tak přetížení nemocnic. Ale to je tak všechno, co se dalo v praxi dělat.

1 0
možnosti
JS

Jenže v té zranitelné skupině je naočkováno 80% lidí, ale do nemocnic se z počtu přijatých dostává již téměř 40% očkovaných a dokonce o něco více očkovaných umírá. Takže i kdybyste proočkoval i těch 20%, tak by se to moc nezměnilo...

https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky

A k tomu celosvětově umírá s covidem více lidí než loni, kdy očkování nebylo. A to je na tom to nejpodivnější...

https://www.facebook.com/hricalubos1/videos/371802648061760/

0 0
možnosti
TK

T88o37m94á75š 44K46i77j81a48s

28. 10. 2021 13:51

Flegře, zalez a nevylezej, nikdo o tvoje rady nestojí.

5 11
možnosti
Foto

Chtěl jsem spolu s panem Flegrem s tím covidem opravdu něco udělat a tak jsem se jal pročítat ty zaručeně fungující opatření, které s covidem zatočí.

Bohužel jsem došel k bodu

1) Nainstalujte si do telefonu eRoušku

a tím se veškeré další čtení stalo okamžitě zbytečným........

7 0
možnosti
EK

už jste ji taky odinstaloval, že?

;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik