Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J92o29s71e51f 74P97o88t96r

19. 9. 2021 20:44

Pane profesore,

samozřejmě, že Bůh je. To pouze lidé, kteří si říkali vědci ho vygumovali ze svého vědomí a to v době, když Volta zavedl proud do žabích stehýnek a ta se pohybovala, kdy buňka byla naplněna polomrtvou protoplasmou, kdy hmota a Vesmír byly věčné a nehybné, kdy všechno vyřešila Darwinova vývojová teorie a kdy bylo otázkou blízkého času, kdy věda všechno vysvětlí a dokáže.

Jenže od té doby uplynulo více než sto let a věda stojí před hlubokými otázkami, které se s každým novým objevem prohlubují.

Věda není schopná, a nikdy nebude schopná říci odkud se vzaly a proč existují : Velký třesk, vznik energie, hmoty, času, prostoru, vznik fundamentálních zákonů, sil, co udělilo pohyb částicím od kvarků až ke galaxiím a hlavně proč tyto entity jsou v takovém souladu, že umožňují vznik zářivých sluncí a kamenných planet.

A stejně tak jako ve fyzice, ani vy, biologové nevíte nic o vzniku života, o jeho evoluci, o tom co je to smrt, o vzniku buňky, vzniku eukaryotické buňky, vznik mnohobuněčných, vznik vědomí. Máte o tom tisíce teorií, představ lidského mozku ale vědecký důkaz žádný.

Ateismus je zamrzlé myšlení 19. století.

7 17
možnosti
JF

Asi moc nevíte, co my biologové víme. A zdá se, že ani jak funguje věda.

7 5
možnosti
JS

J64a16n 52S54k73á77l12a

19. 9. 2021 18:33

Doporučení psychologů:

"Nevolejte nám, že si povídáte s domácími zvířaty. Zavolejte, až vám budou odpovídat."

Tohle zrovna na Flegra sedí.

Ale jinak si myslím, že pan Flegr se snaží být zajímavý, ale to jeho psaní je naprosto o ničem a totálně nudný.

10 5
možnosti
PK

Jen nepovedená reklama na jeho covidový dotazník. Rv

2 1
možnosti
TH

Všichni začínáte velkým třeskem a pak vědecky správně vysvětlujete vše co následovalo. Nebudu zpochybnovat, ale jak může něco vzniknout z ničeho? Jak se z prázdna dokáže zhmotnit první zrnko prachu?

2 2
možnosti
JS

J33a59n 18S16k44á31l52a

19. 9. 2021 18:34

A jak z ničeho může vzniknout Bůh?

9 2
možnosti
JL

Lidská mysl zřejmě nějaké bohy potřebuje, jinak by lidi v ně křížem krážem dějinami a světem nevěřili. Ted Západ věří v sebe, své perspektivy, manažery a břicho, televizní seriály a stále lepší automobily.... Ale všeho do času, i tahle západní pohoda jednou skončí a kdoví co bude. Možná přiletí Ufoni a zachrání nás. Co na to Micík?

0 0
možnosti
ŠS

Rafael Zioni pracuje v izraelské nemocnici Laniado a má znalosti i rozsáhlé zkušenosti v oblasti očkování a má velký přehled o situaci s koronou. Říká, že většina infekcí koronou se vyskytuje u osob, které byly očkovány, a ty jsou také nejčastějšími pacienty v izraelských nemocnicích. I podle Zioniho neočkovaní lidé překonají infekci korona v průměru lépe než ti, kteří byli dvakrát očkováni vakcínou Pfizer!

Tak to dopadne, když máte v centru své pozorností člověka.

1 11
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
16 0
možnosti

Dobrý, akorát to má jeden háček: Pokud připustíme, že souběžně může existovat mnoho vyspělejších mimozemských civilizací, pro které není problém stvořit náš svět, pořád se nezbavujeme kardinální otázky - kdo stvořil je? Ještě vyspělejší civilizace? A kdo stvořil je? Atd.... :-)

1 0
možnosti
JF

Stejně jako nás i je stvořila biologická evoluce. Stačí, když tak udělala o 10000 let dříve, měli štěstí, že se nevyvraždili nebo si nezničili planetu a musí mít nyní schopnosti, které přisuzujeme všemocným bohům.

1 0
možnosti
Foto

R^;-) P.S.: s kočkama celkem komunikovat umím. Sdělily mně, že to maj vše docela na háčku. Hlavně, že maj co do tlamiček a teplej pelíšek u člověka, kterého si ony(!) vybraly;-)

5 1
možnosti
PK

No myslím, že i psi se s kočkami v této oblasti naprosto shodují...:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik