Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Tak druhé přikázání? A lhaní / nadsazování odhadů covidu s cílem strašit spoluobčany, to druhému přikázání neodporuje?

4 1
možnosti
PP

P53a91v61e55l 53P26o75n81e44c

20. 9. 2021 18:33

"doufej v nejlepší, počítej s nejhorším" – Jack Reacher

0 0
možnosti

Než křesťanský, to je mi milejší hinduistický panteon. A vůbec nejvíc asi budhismus, což člověk klidně může vzít i jako filozofii bez boha.

Co se nutnosti bohů týče, co když jsme skutečně narazili na fyzikální hranice? Tj. ano, můžeme ještě rozvinout současné technologie, ale možnost stát se "bohy" bude prostě omezena fyzikálními zákony? Stejně jako třeba dnes pokusy o výrobu baterií do aut? Ono i cestování mezi hvězdami může narazit na to, že to bude příliš dlouhé a že ani omezení rychlostí světla nás nebude trápit, protože nevyvineme dostatečný tah motorů na zrychlení z zabrždění.

2 0
možnosti
JN

pokud preferujete hindu.-buzky vypadajici jako demoni, mate docela zvlastni vkus.

a kdopak asi ridi reinkarnaci...ze by neosobni vesmir?

to spis Buh vybere pro dusi ten nejlepsi program na vyreseni dluhu z minuleho zivota.

0 3
možnosti
Foto

Pokud je Bůh a Bůh je všemocný... Dokáže takový bůh stvořit kámen, který sám neunese? ;-);-);-)

0 0
možnosti
Foto

Boh nie je. Nietzsche.

Nietzsche nie je. Boh.

4 0
možnosti
Foto

Dneska dobrýR^, až na ten poslední odstavecRv.

0 1
možnosti
MJ

Jestli Bůh existuje? To zjistíte velmi lehce: Zeptejte se přímo jeho! Všemocná entita snad zvládne něco tak jednoduchého, jako vám odpovědět.

1 0
možnosti
IK

Jako přesvědčený ateista musím reagovat: všemocná entita by jistě zvládla odpovědět, ale obtěžovala by se? Záleželo by takové entitě na tom, aby přesvědčila jednoho rejpala?

Nemluvě o tom, že princip víry je postaven na tom, že věříte, nikoli na přesvědčení nevyvratitelným důkazem. V momentě, kdy by vám všemocná entita odpověděla a vy byste tedy uznala její existenci na základě důkazu, už by se nejdnalo o víru, ale o vědění.

2 0
možnosti
MW

Jak dalece je tento grafoman placen z nasich dani?

3 8
možnosti

Tenhle blog píše ve své volné době a ve své vědecké práci je jeden z nejúspěšnějších v ČR

Ještě nějaké hloupé otázky?

5 1
možnosti
MK

Teda já tohle napsat tak bych asi dost dlouho raději nesedl za volant. ;-D

2 3
možnosti
PC

Tak mluvit o (jakékoli) indoktrinaci dětí zrovna ústy tohoto autora, který dělá vše pro to, aby byly dnes děti masívně indoktrnovány novou covidideologií, je více než tragikomické.

Uvažovat o víře/nevíře v Boha ústy tohoto pána, který nemá ani úctu k životu člověka, je přímo tragédie.

Rozmlouvat s kočkou, která je symbolem svobodomyslnosti a nezávislosti, a na druhé straně svobodomyslnost a nezávislost u lidí veřejně pošlapávat, je vrcholem agrese a pokrytectví.

A spojit to vše do blogu, jehož zřejmým účelem je propagace očkování proti c19, to už je přímo ............ doplňte si samiRv

7 8
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik