Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

MZ jednalo o debrání titulu prof. Pirka a doc. Šmuclera.

Ale o Macíčkovi ani slovo.

3 1
možnosti
Foto

Kocouři nemají akademické tituly, to je snad jasné....

3 0
možnosti
LS

Mne by stále zajímalo, proč se jako důkaz o prodělání Covidu uznává doklad o pozitivním PCR testu ale test na přítomnost protilátek se neuznává. Přece obojí je dokladem toho, že jsem Covidem prošel a že si s ním můj imunitní systém poradil. V čem je ten rozdíl?

9 0
možnosti
ŠN

V době pozitivity. Určilo se, že půl roku po prodělání nemoci a ten PCR je pozitivní relativně krátkou dobu, takže ten půlrok OK. Jenže protilátky máte pozitivní třeba i za 4 měsíce po prodělání, takže najednou jsme místo na půlroce na 10 měsících a to už je vzhledem k případným mutacím a informacím, které máme, docela dlouho.

1 0
možnosti
ND

Stále vás beru jako vtipálka, vtipálkem jste zůstal i v době covidové....

nejlepší vtip byla vaše fotka, v jedné ruce váza, v druhé kočka a pod tím text, který nebude doslovný:

Co je to za blbost kočičky do vázy... :-)

2 0
možnosti
JF

Hele pane kočkomile. Když napíšete takovou moudrou věc, že imunitu neumíme měřit, prosím napiště jak je možné, že umíme měřit účinnost vakcín? Celý ten váš článek je jen snůška pouček a domněnek a to je na akademický titul sakra málo.

8 8
možnosti
LJ

Že by v laboratoři na počtu infikovaných subjektů, typicky myší? Pokud vystavím viru 100 exemplářů a 10 se jich opětovně infikuje a 90 ne, potom je účinnost vakcíny 90 %. Co vy na to? 8-o

4 1
možnosti
MS

Pěkně vysvětleno.

Zdravotní ústav v Ostravě udělal studii korelace mezi IgG protilátkami proti koronaviru a neutralizačními protilátkami, jež jsou využívány jako test využitelnosti rekonvalescenčního séra pro covid pacienty. 99.6% IgG pozitivních mělo také neutralizační protilátky. Tedy kdo má protilátky, má (s jistým zjednodušením)i imunitu.

https://zuova.cz/Home/Clanek/protilatky-po-prodelane-infekci-poskytuji-dostatecnou-a-dlouhodobou-ochranu-proti-onemocneni-covid-19

13 0
možnosti
TH

Očkování vše vyřeší a proto se budou muset nechat třikrát otestovat všichni žáci základních a středních škol. Kdo se nenechá otestovat bude muset nosit respirátor. Ani slovo o tom, že očkovaných se to netýká. Asi je jedno očkovaný neočkovaný.

1 1
možnosti
Foto

Ano, je skvělou správou, že očkování by mohlo vyřešit přetížení nemocnic. Rok zpátky, co by za to kdo dal.... nemyslíte?

5 1
možnosti
AM

Téměř pochopitelné i pro laikaR^

4 0
možnosti
Foto

Pane profesore, Vy dobře víte, že Váš morbidní styl humoru jemněný Micíkem, že neunáším. Leč dnes je mi Vás prvně v životě opravdu líto:)). Dnes budete mít věci, nad nimiž dnem nocí jako ťunťa bádáte pod mikroskopy, dnes je budete mít s lehkostí půlmetrových textů vysvětleny. Paní Bošková svou osobou vnáší do vědy systém, kdy Hjústn překonává problém a čepice vědců létají štestím do vzduchu:)

11 1
možnosti
JN

Takže, jak to vypadá, účel je očkovat se každého půl roku.

5 3
možnosti
JN

...ale může to být i jinak a to tak, jak říkají internetoví experti.

0 0
možnosti
Foto

Paní Bošková Vladimíro, přečtěte si ten článek znovu, větu po větě, a pokuste se jej pochopit, ju ;-)

6 0
možnosti
Foto

No nevím, doteď nepochopila, jak se zde diskutuje.:-/;-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik