Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Jak to, že na COVID, ještě neumřel sám Flégr (nepřál bych to jemu ani nikomu jinému), když ví o těch počtech zemřelých tolik, jako by všem z nich dělal pitvu?

0 1
možnosti
Foto

No vidíte, toť otázka přímo kruciální! R^

Kdyby byl stejný strašpytel, jako jeho kritici, dávno měl mít za sebou smrt z vyděšení.....

0 0
možnosti
Foto

Pane Flegr... Mám naprosto seriózní dotaz...

Proč si myslíte, že v Bělorusku nenastala apokalypsa, ke které dle vás musí v případě nepřijetí přísných opatření dojít?

Ne, nevěřím, že by se dalo ututlat přetížení zdravotnického systému a pálení či pohřbívání tisíců těl v době, kdy má každý mobil s kamerou, který je připojen na internet...

2 2
možnosti
PD

Nejsem profesor Flégr, ale asi by Vám odpověděl to samé - je to záhada, ale ti mrtví někde být musí. Protože epidemická vlna se prohnala všemi státy, ať tam na ni ze začátku věřili nebo ne, výjimkou je rovníková Afrika (ale je otázka, zda nám jen nechybí data) a státy naprosto izolované (což Bělorusko není). Pouze země s extrémními opatřeními dosáhly tak nízkého počtu obětí, aby si jich nikdo nevšiml.

1 0
možnosti
RC

Ještěže tu máme takové kapacity, jako tady profesor. Kdybychom se neřídili jejich naprosto přesnými predikcemi a neměli diky nim rok zaracha, vymřeli bychom tu všichni stejně postupně jako v tom volnomyšlenkářském Švédsku, kde zbyly jen relikty obyvatelstva. Teda, moment....

3 4
možnosti
KK

Radši bych měla za premiéra pana Flegra než Babiše, protože by v srpnu neodmítl roušky ve vnitřních prostorách a zajistil by PCR testy ze slin do všech škol a podniků a rozhodně by nedovolil rozvolnit před Vánoci, protože by se u nás sekvenovalo a vědělo by se jak moc je rozšířena britská mutace. A ve finále by žádný půl roční lockdown nebyl, protože bychom vše dokazali trasovat a řádně testovat. Firmy i nemocnice by skvěle fungovali a my bychom měli max. 5000 zemřelých.

8 3
možnosti
Foto

Tu vaši věšteckou kouli by vyvážili zlatem, kdybyste ovšem prodávala...

1 1
možnosti
MH

Jaroslave, ty si s těmi mrtvými nedáš pokoj.

2 0
možnosti
JS

J41a45n 27S21k13á10l45a

23. 5. 2021 10:23

Taky znám takové, kteří protrapili k smrti v domově pro seniory, protože ta omezení pro jejich psychiku byla prostě zničující.

1 2
možnosti
JS

J76a22n 96S96k87á21l13a

23. 5. 2021 10:25

To mělo být di vlákna. Chybička se vloudila

0 0
možnosti

Je docela zábavné sledovat, jak se snažíte "vyšroubovat" počet obětí, aby se co nejvíce přiblížil vaší předpovědi.:-)

2 3
možnosti
JS

J72a86n 20S18k89á59l89a

23. 5. 2021 10:03

Já to vidím spíš tak, že spousta lidí byly vystrašena podobnými individui jako je Flegr. A když pak dostali covid, byli v takovém stresu, že to prostě neustáli. Já se covidu nebál a šel mu naproti a covid vůbec neměl šanci. Moje imunita ho ani nepustila dál.

11 10
možnosti
JS

J95a32n 82S20k92á95l75a

23. 5. 2021 10:05

...byla vystrašena...

0 0
možnosti
AP

"Další životy jsme letos a loni ušetřili ve věkových kategoriích dětí a mladistvých. Protože trávili více času doma, mnohem méně umírali v důsledku úrazů při volnočasových aktivitách." A teď ještě, kolik dětí předčasně zemře právě kvůli tomu, že víc seděly doma a tloustly... Ale to bude až za dlouho, tak to už je mimo evoluční chápání génia (použil bych jiný výraz, ale za ten je ban) Flégra.

Podíváme li se na statistiku, tak ročně umírá při všech úrazech cca 700 dětí (2015) za 5 let, tedy 140/rok, i kdyby to číslo kleslo o 25%, jde o 35 "zachráněných" a to se, ve světle exploze obezity, které jsme během "pandemie" dosáhli se ty "zachráněné" počty více, než smažou.

Resumé: zachránili jsme 35 dětí omezením pohybu díky tomu, že jsme jich 70 zabili. A to se vyplatí...

5 1
možnosti
PD

Nevyplatí a Flégr to nikdy neříkal. Rok doma nesedíme kvůli lidem z Iniciativy Sníh, ale kvůli vládě, co místo patřičného testování vždy čekala o pár týdnů déle než měla a musela zavírat o měsíce víc. Ne kvůli lidem, co před Covidem varovali, ale kvůli těm, co ho ignorovali, takže i když vláda nakonec přišla s nějakým opatřením, fungovalo méně a tedy pomaleji, než by mohlo.

2 0
možnosti

Je sranda, kolik lidí Flégra nenávidí jen proto, že jde proti jejich názoru. Je to krásná ukázka, jak ve vypjaté době vznikají nenávisti a jak jinak normální lidé mohou podporovat hony na čarodějnice.

Mnoho diskutujících si pana Flegra vybralo jen jako symbol. Jako hromosvod své (oprávněné) naštvanosti na nesmyslnost opatření proti covidu. Ale on prakticky za nic nemůže. Jen předpověděl relativně přesně vývoj, v rámci svých schopností a znalostí. Nic víc, nic míň. Odpovědnost nesou jiní.

17 2
možnosti
LK

L33u18k92á93š 42K35e36r51n

23. 5. 2021 8:13

Ten člověk vylezl z nory a stal se z něj bloger strachu.

5 5
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik