Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

A13l23e25š 90N89o24v20á59k

29. 3. 2021 14:30

nejfrekventovanější slova - JEŠTĚ NELZE POSOUDIT...

2 2
možnosti
Foto

To také. Jenom ona pointa článku mnohým utekla, a ,,soustředíce" se na jednotlivé body, či pasáže článku, mají s čím i s kým ,,polemizovat", potažmo až ,,argumentovat";-) Tak ještě jednou: ,,Výše uvedené závěry nejsou stanoviskem institucí, ve kterých formálně či neformálně působím. Jsou výlučně mé osobní, a ještě k tomu s nimi hluboce nesouhlasím!";-)R^

0 0
možnosti
OD

V roce 1990 jsi Flégře pořvával po fakultě, že když ti dají peníze a laborku, dovezeš do 10 let Nobelovku. To neklaplo.

Dvacet let jsi cpal studentům svou bezva teorii "pilotovaných mravenců", pak se ti ti chytřejší vysmáli a musel jsi přepsat skripta. To neklaplo.

Před deseti lety jsi pořvával v mediích, že jsi vyvrátil Darwinovu teorii evoluce. To taky neklaplo.

Flégře, otázka na tělo.

Co se ti vlastně v životě povedlo?

11 5
možnosti
Foto

A co Vám?8-o Nobelovčička by tam nebyla? Či se tehdy financ na Vás nedostalo, či jste též jedním z ,,pilotovaných" mravenců?;-)

1 6
možnosti
Foto

Varování pro spotřebitele: Výše uvedené závěry nejsou stanoviskem institucí, ve kterých formálně či neformálně působím. Jsou výlučně mé osobní, a ještě k tomu s nimi hluboce nesouhlasím! Milosrdná přírodo, prosím, dej abych se mýlil.“

Zdroj: https://jaroslavflegr.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=768254R^

0 0
možnosti
Foto

Nejlépe je vyslovit několik různých předpovědí a pak se odvolat na tu, která náhodou vyšla.

14 4
možnosti
Foto

Asi mnohým ušel závěr AUTORA článku, tedy JEHO ,,varování pro spotřebitele";-)

0 1
možnosti
Foto

V tempu očkování jsme na průměru EU a tak zrovna tohle bych nekritizoval. Měli bychom se z toho poučit a 5 miliard pro armádu spíš investovat do vědy a technologií na výrobu vakcín. Vláda chce uvolnit od 12.4., t.j. přesně v době, kdy by mělo dojít podle dosavadního průběhu k počátku nového nárůstu případů a které by zase mělo trvat 6- 8 týdnů a mělo by zase být o něco horší než ta předešlá období. Je zajímavé, že navzdory zvyšujícím se počtům očkovaných a promořených se amplituda stále zvětšovala. Jenomže přichází jaro a s ním vloni došlo k útlumu a tak uvidíme.

1 0
možnosti

Prosim pekne, pane profesore, vratte se do pohadky. Zkuste byt dobrem i zlem, jak se vam to hodi.

V mem svete jste jen velike zlo, ktere rozpoutalo strach a mohlo tak mit neprimo vliv na smrt mnoha nasich spoluobcanu, kterym se nedostalo vcas bezne lekarske pece.

18 5
možnosti
PK

Raději jsem nedočetl, vystrašenej jsem i tak dostatečně na roky dopředu....

0 1
možnosti
Foto

Je to hlavně nudný, co si budeme povídat.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Flegre, děkuji za připomenutí, v zásadě jste to na konci roku odhadl správně (no, ale mezi námi, prostá extrapolace, to nebylo nic tak těžkého ..... zvlášť po zkušenostech s Babišem v roce 2020). - - - Co já ovšem vidím jako rozhodující, je to, že ty desítky tisíc mrtvých absolutně nikoho nezajímají. Je to jen statistika. Obtěžující a trapná. Dobře to dokumentovaly ty křížky na dlažbě staromáku a tady v Brně na náměstí Svobody. Ten hlas veřejnosti byl víceméně jasný - co s tím otravujete, co jako.... A ti, co tam ke křížkům se slzami v očích připisovali jméno někoho svého blízkého - na lidi to působilo až směšným dojmem...... Pěkně se nám za ten rok srdce zatvrdila a mysl nám zcyničtěla, jen co je pravda..... Jinak z mého pohledu je už opravdu po pandemii. Kovid tu s námi zůstane a že na něj budou lidé umírat? NO A CO, JAKO. Takhle nějak to na mne působí. Až bych dodal, že to zase byla bouře ve sklenici vody. A ta nuda. Horší než smrt. Jenom ten Kellner se to rozhodl trošku zachránit, alespoň pro dnešek. Jemu za to tisíceré díky (ironie, ale ne moc). Zdravím Vás.....

3 3
možnosti
ZH

Já Kellnera považuju za oběť kovidu. Kdyby dodržoval vládní nařízení a neopustil svůj okres, žil byl. Ale on né, musel nutně na lyžovačku na druhý konec světa. Tedy - nedodržel nařízení, zemřel. Tak si dávejte pozor na vzpurnost a obcházení vládních nařízení, holenkové!

0 0
možnosti
ZJ

Vy by jste se měl začít živit něčím užitečným. Nebo se za 2 roky odmlčet.

1 4
možnosti
Foto

Věta "Z počtu lidí, kteří umírali navíc oproti minulým rokům, je však zřejmé, že to bylo nejméně 17 tisíc mrtvých, ..." odpovídá poněkud zjednodušenému modelu.

Pan profesor opomněl započíst vliv stárnutí populace, který by způsobil nárůst úmrtí o 1-2 tisíce i bez covid.

4 2
možnosti
Foto

Jojo tak se pohádejme o tisícovku ve statistice. Za 5 či 6 dnů se to zase dožene, tak jaká křeč. A mezi náma, po zkušenostech s koronáčem, kdyby každý rok vlivem stárnutí populace umíralo o 100 tis. důchodců více, neštěkne po tom pes. Vždyť je to všem ukradený, úplně. I já jsem po tom roce čekání na smrt pěkně apatický. Už je mi všechno jedno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik