Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Je pravda, že keď si niekto vedľa vás kýchne, rúško zachytí väčšinu baktérií a vírusov. V lete sa človek viacej potí. Vlhké a upotené rúško je ideálnym prostredím na množenie baktérií a vírusov, ktoré následne vdychujeme.

V poslednej dobe väčšina ľudí nosí rúška spustené pod nosom, čo znamená že nemajú žiaden účinok a žiadna pandémia sa nekoná.

Koronávirusová pandémia je podvod, ktorý má prelomiť odpor ľudí k očkovaniu proti vírusovým ochoreniam a tým zabezpečiť farmaceutickým firmám väčšie zisky.

0 0
možnosti
Foto

Viry se množí v živých buňkách, rouška živá obvykle není.

5 3
možnosti
LV

"Tipoval bych, že až zase přituhne, budou to právě oni, kdo si zbaběle nasadí respirátory, které chrání je, ale nikoli jejich okolí."

V tom spočívá zásadní rozdíl vnímání svobody svobodným člověkem a levičáckým sociálním inženýrem. Svobodný člověk si nasadí respirátor, pokud usoudí, že by mohl být ohrožen infekcí. Levičák vyžaduje od ostatních, aby si nasadili roušky a omezili se kvůli němu. Pokud máte strach z koronaviru, chraňte se sám, pane doktore. Ode mne to nečekejte.

5 7
možnosti
JF

Mám hlavně strach, že nakazím druhé. Jeden respirátor ochrání jednoho člověka, rouška na obličeji jich může ochránit desítky. Vy jste asi kuřák, že? Úplně stejné argumenty zaznívají od nich - já si budu kouřit, jestli to někomu vadí, tak ať jde pryč.

10 0
možnosti
MS

Rouška je do 20min vlhká a kultivuje se na ní ústní mikroflóra. Krátkodobě to lze přežít, ale nosit roušku celou pracovní dobu bez časté výměny je problematické; člověk je za chvíli v "podroušeném stavu".

Protože se kapénky šíří při kýchání, kašlání a mluvení, ale ne při dýchání, je podle mne přijatelný kompromis: Nosit roušku pod nosem proklatě nízko a pokud možno vdechovat nosem a vydechovat ústy přes roušku. Do plic se dostane čistější vzduch a negativní efekty roušky pro jejího nositele se omezí.

0 1
možnosti
JF

Problémem je kýchnutí. A mnohé viry mají právě tohle dobře "ošífované" - vyvolávají kašel a kýchání.

6 0
možnosti
DS

V biologickém laboratorním experimentu byste vzorek s Covidem ani nezaznamenal. Typicky se dělají "in three replicas".

Vůbec nevíme jaká je falešná pozitivita PCR testu, na stránkách Harvard university píší 5% or lower. No doufejme, že lower, protože jinak při naší frekvenci testování 5000 lidí denně jsou ti pozitivně testovaní (asi 250) všichni šmahem falešně pozitivní.

Dále zpráva ze švédského Karolinska Institutet - to tam, kde se rozhoduje o Nobelových cenách za medicínu - píše, že získaná imunita se projevuje na úrovni T-buněk a že se dá promořit. Chcete snad zpochybnit Nobelovy ceny :-) (Já klidně..)

Roušku si beru když to uklidní okolí, ale so mě hodně štve je, že se Covid 19 mezinárodně využívá k rušení všech fyzických meetingů a tím malá skupina lidí definitivně ovládá, například, rozdělování peněz na výzkum v Evropské unii. Složité bruselské vyjednávací mechanismy se elektronizovaly, on-line meetingy jsou časově velmi omezené a aliance vyjednané u kávy nebo na večírku neexistují. Podle mne tak funguje i vnitrofiremní politika a teprve uvidíme, co z toho vzejde. Někdo byl ale zjevně lépe připraven než jiní a to je podezřelé.

3 1
možnosti
JF

První poznámce nerozumím, můžete prosím dovysvětlit?

0 0
možnosti
Foto

I71v60a84n 31V65e64s90e50l64ý

25. 8. 2020 18:23

Víte do dnešního rána jsem si říkal, že význam roušek na šíření koronaviru nemůže být prokázaný v praxi když u nás byly zavedeny současně s "vypnutím ekonomiky". Všichni víme co to znamennalo. O všech těch studiích potvrzujících jejich prospěšnost jsem říkal že jsou to jen výsledky laboratorní neověřené v praxi.

Dnes ráno jsem si přečetl článek na serveru Seznam.cz kde se píše o norské zprávě o ekonomice koronaviru a tam je zmíněno i toto, cituji: "Z pohledu Čechů je norská zpráva poučná tím víc, že se mohou s Nory snadno srovnávat. Přísnou karanténu vyhlásily obě země 12. března a takřka okamžitě tím šíření koronaviru zastavily. Významnější rozdíl byl pouze v tom, že Seveřané nenosili roušky". Není takové konstatování průkaznější než laboratorní testy?

Jinak našel jsem si údaje pro srovnání ČR a Norska - Norsko s polovičním počtem obyvatel má všechny údaje o koronavirové nákaze v absolutních číslech také poloviční než ČR.

Zdroj článku: seznamzpravy.cz/clanek/co-stalo-nejvic-penez-nepustit-deti-do-skoly-a-rodice-do-restaurace-117183#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=tQBnIBx7hNG-202008250635&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=http://www.seznam.cz

6 0
možnosti
MD

jste si jist, ze Norove rousky vubec nenosili? A nezapominejte, ze pokud jde o socialni kontakty, je rozdil mezi Nory a Cechy asi jako mezi Cechy a Italy. Navíc: desetinová hustota zalidneni.

2 0
možnosti
PK

Musím si nějaké asi do zásoby ještě vyrobit, mám nějak přebytek triček z kvalitních materiálů...

0 0
možnosti
MK

Už jsem to psal v jedné diskusi, avšak zběsilých zastánců roušek neubývá, takže znovu:

Nedovedete si zřejmě ani v náznaku představit, jaké utrpení přinášejí roušky lidem s respirační diagnózou. Nedostatek kyslíku způsobuje nejdříve pocení, posléze motání hlavy, rozmazané vidění, silná bolest hlavy a naprostá neschopnost se soustředit. Z rozmazaného vidění nakonec i žaludeční nevolnost.

Schválně si sám zkuste např. během desetiminutové návštěvy supermarketu zadržet dech. Nejde to, což? A přitom po nás to s klidem vyžadujete. Jste bezcitný asociál.

6 1
možnosti
MD

nejspis jste prehledl tuto cast textu:

Mnozí nemocní lidé roušky nosit nemohou a mnozí zdraví je pod různými více či méně průhlednými záminkami nosit nebudou (nejčastěji údajně „z principu“). Tipoval bych, že až zase přituhne, budou to právě oni, kdo si zbaběle nasadí respirátory, které chrání je, ale nikoli jejich okolí. O to více se zodpovědní a zdraví lidé musí snažit roušky nosit,

Zdroj: https://jaroslavflegr.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=756087

3 2
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik