Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J50a39n 54P80i70ň86o41s

2. 2. 2023 11:56

Původně se předpokládalo, že vakcíny zamezí přenosu a tedy i šíření nákazy, v praxi se však ukázalo, že ochrana před nákazou trvá jen několik měsíců po dokončeném očkování.

Zdroj: https://jaroslavflegr.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=795999

Existuji nejake studie, ktere by toto urcovaly konkretne? Jak dlouho trva ochrana proti prenosu? Zabranuje vakcina prenosu z 80% nebo treba jen z 5%? Prijde mi, ze vyjadreni kolem zamezeni prenosu viru po vakcinaci jsou hodne neurcita, zalozena spise na nejakem prani nez na faktech. Pritom se jednalo (a nekde stale jedna) o hlavni argument pro vakcinaci, pro mnoho lidi povinou.

0 0
možnosti
PK

Vaše moralizování je víc než trapné. Zrovna vás, jež se chová zcela amorálně, ačkoli jste narcisticky přesvědčen o opaku. Rv

0 0
možnosti
Foto

Byl jednou jeden covid, přišel, vyděsil a zůstal.

0 0
možnosti
PL

P33e57t13r 92L30o97r51e94n45c

31. 12. 2022 10:17

Velký dík za provedení turbulentními roky 2020-2022, obdobím nejistot jako za dlouhé noční bouře na moři, kdy prostí námořníci nevěděli, kdy se odkud vynoří další nebezpečí, kterým směrem a jak daleko je břeh...[>-]

2 1
možnosti
Foto

J55a40n 36Š58i35k

31. 12. 2022 6:52

Ve Vašem článku vlastně píšete o dvou virech. Jeden covidový a druhý hloupostní. Ten druhý je horší...Díky za článek a krásný rok 2023

10 0
možnosti
DS

Oceňuji, že jste prozřel alespoň ve věci původu viru. Ještě bych dodal, že se asi velmi dobře vědělo, co uteklo. Srovnal bych to se současnou epidemií respiračních viróz, kdy si lékaři stěžují, že běhá "neznámý virus", který není ani chřipka, ani RSV, ano Covid. Tak vypadá diagnostika skutečně neznámého viru, který je ještě třeba izolovat, nakultivovat, charakterizovat a vyrobit diagnostika.

Ve zbytku Vám k prozření ještě mnohé zbývá. Vezmu jen to nejdůležitější:

1) Kdyby byla pravda, že důvodem ke ztrátě účinnosti očkování byly mutace, musela by ztrácet účinnost i diagnostika. Je kompletně založena na tom samém jako očkování - na biochemickém rozpoznávání molekul dané sekvence. Takže je mnohem pravděpodobnější, že očkování nikdy imunitu nevyvolávalo (imunita není totéž jako přítomnost protilátek), zdánlivý rozdíl mezi počty mrtvých v obou skupinách byla výběrová chyba. Což potvrzují dostupné statistiky.

2) Nadúmrtí stále máme. Minimálně od července 2022, v říjnu v některých týdnech až 16%. Jestli je to v důsledku očkování nebo z důvdů zanedbané péče nevíme, protože pojišťovny odmítají statistikům, ale i POSLANCŮM vydat data na jejichž základě by mezi hypotézami bylo možno rozhodnout.

3) Slovo lockdown bylo naplněno různým obsahem. V Rakousku školy zavíraly na několik týdnů, školky pak nikdy. Vleky jezdily, jen bylo třeba se objednat aby nebyla fronta. V České republice nakonec vše vyvrcholilo uzavřením na katastru obce. Logicky jsme pak měli dvojnásobek mrtvých - místo abychom snížili počet kontaktů a chránili seniory, hlídající dědečkové a babičky dostávali nemoc od vnoučat, která ji dostala od rodičů, kteří ji chytli v MHD.

Populační biologie není anorganická chemie, kde pro zvýšení výtěžku jednoduše přisypu chemikálie nebo snížím teplotu. To byl ten přístup "Zmeškal jsem začátek tak to nahradím přitvrzením lockdownu". Už od časů Lotky a Volterry se přece ví, že když spolu soutěží vlci a zajíci, dochází k oscilacím obou populací. Takže ty vlny se daly očekávat.

10 0
možnosti
Foto

1a. Musela by ztrácet účinnost diagnostika v případě, že testuje jiné sekvence, než ty, na které cílí očkování? Píšete o mnohem větší pravděpodobnosti. Jaké konkrétní číselné údaje pravděpodobnosti jste porovnával a jakým exaktními metodami jste k těm číslům dospěl?

1b. Jakou konkrétní výběrovou chybu máte na mysli? Co jsem si počítal, tak neúčinnost očkování vyšla jen tehdy, pokud se smíchaly různé věkové skupiny do jednoho chymlu, takže různá proočkovanost těch skupin zamaskovala různou úmrtnost podle očkování.

2. Stanovujete falešné dilema. Existuje mnohem více možných důvodů než Vámi zmíněné dva. A proti 60+% nadúmrtím loňského prosince je ten letošní říjen poměrně krotký. (vizme interaktivní graf na https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr)

3. Zde asi souhlas. Opatření byla poměrně chaotická a špatně načasovaná. Ale to popisoval (nejen) tento autor už v době, kdy Babišova vláda odkládala opatření kvůli volbám či Vánocům.

0 0
možnosti
PH

Nic se nenaučil, nic nepochopil.

5 1
možnosti
TT

Byl jednou jeden covid a lidstvo nevymřelo, ba dokonce se ani hromady mrtvol neodvážely v mrazicích potravinářských automobilech... I když nám to tak řekl největší odborník na dané téma! Jak je to jen možné? 8-o

8 1
možnosti
Foto

Už zase si někdo nepamatuje.

Chladicí boxy u krematorií a nemocnic byly, krematoria nestíhala a tak nebožtíky vozili třeba z Ostravy do Hustopečí.

V ulicích boxy nebyly, protože u nás se hodně pohřbívá žehem a nemusí se proto čekat na jaro, až lze kopat hroby (na rozdíl od Itálie).

2 0
možnosti
PC

Ja jen zírám, že máte tu drzost se ještě vůbec kdekoli prezentovat....Rv

6 6
možnosti
Foto

Jasně, hybridní válka... finis coronat opus

1 0
možnosti
Foto

Viděl jsem houf hrobařů: tancovali držíce se za ruce a volali: vítán buď mor!

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=476537;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik