Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Očkování téměř nechrání před nákazou a onemocněním" O kousek dál: "Také platí, že díky současné proočkovanosti a promořenosti české populace už nehrozí, že by došlo k zahlcení našeho zdravotnictví neočkovanými s vážným průběhem nemoci". Znovu udivující logika našeho legračního pana profesora!

0 0
možnosti
Foto

Možná to bude tím, že mezi pouhým bezpříznakovým či lehkým onemocněním na straně jedné a těžkým průběhem nemoci, potřebujícím nemocnici či JIP na straně druhé, je dost velký rozdíl. Proti prvnímu očkování nejspíš už nechrání. Proti druhému podle statistik dává očkování pořád starším lidem zhruba 50-80% ochranu. Pro lidi pod 50 let je ale ta ochrana už asi zanedbatelná.

S covid je teď na JIP 50 lidí. Pokud nasimulujeme jejich počet tak, jako by byli všichni neočkovaní (skutečné počty JIP neočkovaných vydělíme jejich podílem v jednotlivých věkových skupinách a sečteme), vyjde kolem 200. Pokud naopak nasimulujeme plnou očkovanost, vyjde zhruba 40. (počítám z hlavy, kdyžtak upřesněte)

0 1
možnosti

Každý týden umírá v ČR zhruba 2000 osob. Kolik z nich bylo očkováno proti covidu? Kdo najde odvahu zveřejnit tato čísla? Pan Flégr to asi nebude.

0 0
možnosti
Foto

Mezi seniory, kteří umírají nejvíce, je očkováno proti covidu 80-90% populace. Stejné procento by jich tedy mělo být i mezi umírajícími.

1 0
možnosti

Na jak dlouho chrání poslední, asi pátá dávka, očkovance před nákazou? Podle pana Prymuly celých šest týdnů. Není to trochu málo, Antone Pavloviči?

0 0
možnosti

i v jeden ošklivý šiřiteli konspiračních teorií. Za konmstatovní, e covid zdrhnul z labáku, se mazaly účty a spílalo do debilů a konspirátorů. 8-o:-P

3 0
možnosti

K těm vašim náhubkům (nyní již pouze "náboženským symbolům"): kdo vám, a všem vám podobným hysterikům, brání nosit náhubky libovolně kdekoli a kdykoli? Vždyť vás to "perfektně ochrání" (95 % účinnost pro nositele), tak kde berete tu drzost se to snažit vnucovat ostatním, kteří o to nestojí? Máte potřebu nazývat jejich nošení "ochranou zdraví" a nařizovat lidem povinně "chránit se"? I přes to, že o to nestojí a za ochranu to zcela logicky nepovažují, protože laický způsob jejich nošení žádnou ochranu neposkytuje? Váš přístup není nic víc než diktátorský. Myslíte, že lidi mají rádi kolem sebe diktátory a že to přispěje k jejich štěstí a zdraví? ;-€

1 0
možnosti
Foto

"Takže ano, doklady pro laboratorní původ viru máme konečně k dispozici, bude však nejspíš ještě nějakou chvíli trvat, než si to přiznáme." R^;-)

0 0
možnosti

se v letošním roce definitivně potvrdí, že nový koronavirus unikl z laboratoře. Ano, to se skutečně potvrdilo

.... to neděláš dobře s těma sirkama Jaroslave

0 0
možnosti

No nevím... očkován nejsem a pozitivní jsem byl teď potřetí, jako obvykle bez jakýchkoli příznaků. Kdybych nešel na testy, ani o ničem nevím.

(mimochodem, správně je to "promořenost", s jedním "n". Ale to jen tak na okraj)

3 0
možnosti

Tzv. mně se nic nestalo, tak se nikomu nic nestane. ;-D

0 1
možnosti

Čerstvé očkování mít FAKT nebudu. Stačily mi dvě dávky té prý perfektně paralelními procesy otestované a naprosto bezpečné šmakulády, z následků se hrabu déle než rok.

Když uvážíme, že z webu CDC po anglicku zmizely důležité informace o rychlém "mizení" mRNA i výsledného S-proteinu z organismu, když uvážíme, že se už i trochu oficiálně mluví o možnosti dlouhodobého přetrvání mRNA i výsledného S-proteinu v těle, což bylo dřív intenzivně popíráno, musíme se nutně ptát, jestli jsou zrychleně otestované vakcíny opravdu bezpečné.

Mimochodem, je Flegrova 7. předpověď založena na datech reálných? Nebo je opět založena na datech zmanipulovaných, aby pan vědec trochu vystrašil veřejnost, jak se mu už kdysi "zadařilo"?

2 1
možnosti

Hele, Micíku, na podzim budou lidi řešit, kolik stojí plyn a elektřina, a na nějaké vaše nesmyslné respirátory nebudou mít peníze. Je už to každému fuk, vaše éra skončila.

6 0
možnosti

energie budem řešit celou zimu a doplatky pak na jaře, mám dojem. Profesor, který bydlí v rodinném domku, kde topí uhlím, energie neřeší - chápu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik