Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Od počátku pandemie je jasné, že kovid je více politika než nemoc a injekce není vakcína, ale evidence. Takže ano, je to vlastně fuk.

2 0
možnosti

na omikron pochopitelně vakcína asi nebude, protože tu za pár měsíců žádný omikron nebude. To pouze politici mají potřebu ještě prodlužovat svoje kšefty nesmyslným plošným testováním a prodlužováním pandemického zákona.

8 1
možnosti

Pane profesore, Vaše ex post články a vysvětlení proč nedošlo k tomu, jak jste nás strašil spíše řadím do oblasti zábavné popularizace vědy.

Vaše tlachání o frajerech až na půdu a o hledání rezerv, o kterých neví ani ředitelé nemocnic, o statisících nakažených denně se mi jeví úsměvné.

Vaše snaha rehabilitovat Vaše výkřiky do tmy a strašení se už zdají až křečovité. Doporučil bych vzít si něco z postoje pana Pirka a pana Ludvíka, kteří s Vámi diskutovali, myslím, na Prima news.

Prostě lidi nestrašit, drtivá většina lidí covid překová doma bez zásadních komplikací. Ti kteří končí na JIP jsou povětšinou pacienti se souběhem několika komorbidit.

Na druhou stranu chápu, že světlo ramp a všeobecného zájmu je šálivé a těžko se opouští. A pokud nemám co rozumného nabídnout, přijdu s filozofií ala Nouriel Roubini.

9 6
možnosti

J84a95n 16P38o54l47a52c32e66k

24. 1. 2022 16:39

41, 42 a 46 rokov mali kamaráti, ktorí tvrdili podobné nezmysly ako píšete aj vy, že to dajú bez problémov, že vakcínu nepotrebujú, lebo sú športovci, zdravo žijú atď atď... Žvásty! Dnes ich rodiny a deti ľutujú, že ich nepresvedčili, vystrojili im pekné pohreby... To bude asi takto, tak ako nie každý Popluhár hrá dobre futbal, tak isto nie každý Popluhár to má v poriadku tam hore na krku! Iba toľko k tomu... pán Flégr bol a je jediný normálny súdny človek a navyše studovaný v odbore, ktorému predpovede vyšli, tých svojich Pirka a Ludvíka si strčte za klobúk, to sú podobní blázni ako u nás Bukovský, či Banáš, teda do okamihu, kým aj ich nedrapol COVID! Potom boli chvíľu ticho a netrepali nezmysly... Tragédiou je, že sa k vírusu vyjadrujú všakovaké celévriťi, ktoré študovali zubárinu, alebo zdravú výživu a o vírusoch vedia akurát tak PRD! Presne tak, ako aj vy!

1 6
možnosti

Já jsem hlavně rád, že připravené mrazáky budou opět sloužit k rozvážení nanuků.

2 0
možnosti

Jako ta věta že chrání proti těžkému průběhu... To je přece absolutně nedoložitelné a neprokazatelné.

7 3
možnosti

Tedy když odhlédneme od těch desítek vědeckých studií, které to jednoznačně prokázaly. Probuďte se!

7 3
možnosti

Pohledem laika: Jsem-li očkován (resp. prodělám-li nemoc), tělo generuje protilátky. Předpokládám, že kdyby se tělo setkávalo neustále s nějakou náloží viru, protilátky by byly neustále aktivovány. Pokud se ale uzavřu do bubliny (savo, roušky, nulový kontakt s lidmi a podobně), je logické, že protilátky klesají. Nejsou tedy různá podobná opatření při velké míře proočkovanosti kontraproduktivní? Hádat se nechci, klidně si to nechám (rozumně) vysvětlit. Díky

10 0
možnosti

Mohlo by naopak dojít k vyčerpání tvorby protilátek. Příroda dobře ví, proč jejich produkci po čase vypíná a jejich hladiny nechá klesnout. Protilátky chrání před okamžitou reinfekcí, třeba od rodinných příslušníků. Na střednědobou ochranu jsou paměťové plasmatické buňky, na dlouhodobou B a T buňky. I z toho důvodu se musí podávání dalších dávek vakcín dobře načasovat - intervaly by se měly postupně prodlužovat.

8 2
možnosti
Foto

Nebýt těch předchozích nadsazených článků pomalu o konci světa, dal by se tento považovat za relativně rozumný.

0 5
možnosti

Tak naschvál - který z článků Vám připadá nadsazený? Jsou tu všechny. Ten o mrazácích nehledejte, neexistoval - to si vymysleli dezinformační proruské weby.

6 1
možnosti

Oukej.

Takže mRNA, u které nám autority slibovaly rychlý vývoj nových vakcín proti novým verzím viru, je vlastně zbytečná, když se nevyplatí vyvíjet vakcíny pro nové mutace.

Máme se očkovat verzí vakcíny proti původnímu wuhanskému viru, přestože omikron obchází (komplexnější) imunitu po prodělání delty a očkování proti němu taky nezabere tak, jak se slibovalo.

Omikron přežívá hlavně v horních cestách dýchacích a na sliznicích, do plic se mu moc nechce, ale i přesto se máme očkovat vakcínou na verzi, která měla plíce tuze ráda.

Juchů. To mi dává perfektní smysl.

13 0
možnosti

J45a40n 43V53e78s56e77l86ý

22. 1. 2022 7:02

Omikron je vakcína.

Je zadarmo, bez front, ale taky bez QR;)

6 0
možnosti

Bohužel na tom QR záleží jen a pouze:-/

3 0
možnosti

Flegr by naboural mobilní telefony a jeden labilní občan naboural Flegrem plot :)

Tihle roztleskávači sanitární totality mi pijí krev.

4 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik