Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K tomu:

Jenže v určitém malém procentu případů se u některého potomka mutátora vyskytne mutace, která napraví původní mutaci, nebo jinak vrátí funkčnost původně poškozenému genu.

Chtěl bych se zeptat: Je možné, aby jedna buňka byla napadena dvěma viry stejného typu, ale různých variant? Napadl mě i scénář, že by kód pro ten dobře fungující replikační nebo opravný enzym nevznikl další mutací poškozeného kódu, ale že by jej dodal ten druhý virus.

0 0
možnosti

Zrovna u tohoto viru to moc pravděpodobné není - má genom v jednom kuse a k rekombinaci u něj moc nedochází. Ale vyloučené to není.

1 0
možnosti

zdvořile se ptám, jak si představujete tu Tečku za pandemií? tím, že se necháme co půl roku vakcinovat, a nadále nosit náhubky? vláda občany s tečkou pěkně podvedla

0 0
možnosti

J34i53r85i 58D61o37b69r12ý

6. 12. 2021 15:54

Tecka? Ta nebude nikdy. Nejlepsi stav v ktery lze doufat je, ze se to dostane na nebezpecnost rymy. Ale covid uz nezmizi. Sam o sobe rozhodne ne.

4 0
možnosti

Bubu bu, bojte se všichni, bojte. Vidím velký špatný .... Už aby ta uměle vytvořená covidohysterie skončila a všichni ti kašpaři od mikroskopů, šířící paniku na internetu, zajeli zpět do svých laboratoří ke svým bezvýznamným životům.

2 8
možnosti

"..kašpaři od mikroskopů.." říkáte? ".... bezvýznamné životy?...". Vám ta yntelygence musí stříkat i ušima.

4 0
možnosti
Foto

Aktuální data ze stránek ministerstva zdravotnictví, 6.12.2021

Včera testováno celkem 42 470 osob

Z toho

85 % negativních a tedy bezpříznakových

10 % pozitivních bezpříznakových

5 % pozitivních příznakových

Jaký je přínos testování bezpříznakových? Jaké jsou náklady?

0 0
možnosti
Foto

Jste si jist tím, že negativní znamená bezpříznakový?

Já se třeba nechal testovat právě kvůli příznakům. Výsledek byl negativní. Takže se jednalo o obyčejné nachlazení.

2 0
možnosti

k čemu tedy je očkování, když i pro očkované uvádíte nutnost omezit fyzický kontakt se známými? pro Vás to asi neplatí, ale člověk je jinak tvor společenský. Očkování má smysl jedině, pokud umožní zcela normální fungování jedince bez jakýchkoliv opatření.

0 4
možnosti

Fakt? A to, že Vám může zachránit život či zdraví je nic? Co by za to dalo těch 34 tisíc lidí, které očkování nestihli.

8 0
možnosti

Micíku, já ti nevím, ale já bych raději zdrhl někam do sousedství. Tvůj plnič misek se považuje za svět - a to zní proklatě nebezpečně!

1 1
možnosti

Vnímám pozitivně, že jste se pokusil vypořádat s argumentem, že dlouhodobé vlivy moderních vakcín na lidské zdraví jsou neznámé. Za mě to ovšem stále raději risknu s virem, u něhož nemám jediný důvod se domnívat, že by mě čekal vážný průběh, než s uměle vytvořenou, nedostatečně otestovanou vakcínou.

3 7
možnosti

I87v82o 10B11o95u73š57e

6. 12. 2021 2:09

A už někdo z těch očkovaných asi 2 miliard lidí měl vážný průběh? V buňkách se vám neustále tvoří a likviduje mRNA. Stejná jako ta "uměle" vytvořená, jenom s jiném pořadí bází.

1 0
možnosti

Super článek, pane profesore. Díky! R^

8 2
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik