Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

E-roušku jsem deaktivoval poté, co začali hygienici tvrdit, že u britské mutace stačí k nakažení kontakt několika sekund. E-rouška ovšem eviduje kontakty, které trvají 15 a více minut, tedy v případě britské mutace je úplně na pendrek.:-)

0 1
možnosti

Samozřejmě, že několik sekund nestačí, je to nestoudná lež. Mutace se chová stejně, jen se díky jiným proteinům na výběžcích lépe uchytí na sliznici. Takže k nákaze stačí menší dávka či menší čas - v porovnání s původní variantou cca 10 minut místo 15.

0 0
možnosti

Pořád kvoká, pořád kvoká...

1 0
možnosti
Foto

njn, neloboval dostatečně ....

0 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Dík za informace! Dík za moudrá doporučení!

:-)

2 2
možnosti
Foto

Kolektivistické nápady vhodné pro velkochovatele dobytka. Ono to tak ale opravdu vypadá, že daňoví farmáři se svými intelektuály na nás koukají jako na svůj lidský dobytek.

2 1
možnosti
Foto

Pane profesore, byl jste někdy v galvanovně. Nedovedu si představit, že v tom prachu by se cokoli testovalo... Nedokážu posoudit, jak je metoda pana Žďárského účinná a levnější, na to jste tady vy mudrci. Ovšem pokud Vy veědátoři nepřesvědčíte ty nahoře, tak tady zase jen zaséváte smítka pochybnosti. A to nemluvím o Vašem dalším strašení na podzim. Kdybyste raději napsal, kde za touto metodou bojujete u těch, kteří rozhodují. Kdybyste napsal, kdo to odmítá a proč.

3 2
možnosti

Možná není galvanovna jako galvanovna , možná se prach nedostane do zatavených mikrozkumavek. Každopádně, dr. Žďárský neteoretizuje a byl si to už pochopitelně ověřit na místě. A galvanovny nejsou potřeba, už to umí udělat jednoduše v normálně velké a normálně vybavené laborce.

2 0
možnosti
Foto

Zajímavé kutilské metody. To by mohlo fungovat, mně tedy kutilská řešení vždy fungují (tam kde je pro jejich funkčnost prostor, samozřejmě). Akorát - vlastní kutilská řešení jsou typicky volnočasová záležitost, hanebně nízkonákladová, často jen za strávený čas a pár korun k tomu. A přesně takhle by to s tou Žďárského metodou dopadlo - žádný pořádný kovid by se nekonal, diagnostiku a celou orgnizaci by se dalo udělat v režii Armády ČR, takže vlastně "zadarmo" a Andrej s poskoky by si nevydělal ani korunu. Fuj. Trochu představivosti, pane Flegre. Žďárský patří do kriminálu, za organizaci podvratných činností, směřujících ke zkrácení příležitostí k výdělku, současných mocných.

4 0
možnosti

Bohužel, máte pravdu! Je to smutné! :-)

1 0
možnosti

"Takže až se nám na podzim kvůli odpíračům očkování zase rozjede pátá vlna epidemie a budeme směřovat do dalšího locdownu" - Pokud bude mít každý možnost se očkovat, tak je asi nesmysl ještě locdown. Tedy speciálně kvůli nim. Nechal bych jim možnost aby se imunizovali "přirozeně". (Sorry že úplně netýká tématu, PCR)

0 1
možnosti
Foto

Koronáč tu s námi zůstane a že na podzim zase nějak naroste nemocnost, to dá přece rozum. Jestli se to nazve vlnou, prosím...... Ostatní koronaviry jsou tu s námi trvale, šíří se to mezi děckama, do dospělosti si pak nesou imunitu. Tenhle nový koronáč se taky takhle zařadí a zvykneme si na něj. Tak jako jsme si zvykli na všechen šmejd z Číny, zvykneme si i na tohleto.

4 0
možnosti
Foto

Přidám ještě jeden bod, nejdůležitější:

Nečtěte blogy pana profesora. ;-D

3 3
možnosti

To je poněkud nízkoprahové doporučení. To je jako doporučení nečíst blogy, třeba pana Cilicha, který není profesor, je osvětlovač

1 0
možnosti

Tak hlavně je to skvělý byznys pro výrobce testů, roušek, vakcín...Fňukání nad chřipkou z Číny je patologické a ukazuje, jak je současný člověk zbabělý.

3 2
možnosti

Aha, tak už zase jen chřipka... :-/

3 3
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik