Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vy nás ale zásobujete, pane Flegr! ;-)

Dihydrogen monooxid je také zaručeným prostředkem proti bolení hlavy. Stačí jím naplnit umyvadlo, ponořit hlavu a nechat ji tam půl hodiny.

4 0
možnosti

K aprílovému blogu jen jedna technická: to dvanáctero se prakticky nedá přečíst. Prosím doplňte si tam odstavce.

2 0
možnosti

Severní Korea ne nejúspěšnější stát v boji s covid. Nedávno publikovaná studie objevila velice jednoduchý důvod proč. Obyvatelé Severní Koreje totiž nemají přístup k takzvaným krokskám tedy ty umělé boty co se jen nazouvají. Jejich zastaralé systémy šněrování bot je nutí několikrát denně klečet kdy druhé koleno dokonale stimuluje bránici v ten přesný interval. K tomuto by nedocházelo pokud má člověk nadváhu ale jak víme s tímto Severní Korea problém nemá.

3 0
možnosti

J56i68ř90í 43J98o43h42n

1. 4. 2021 16:08

Aha, tak proto to napodobují fotbalisté poklekáním před zápasem na počest blm.

2 0
možnosti

Proto jich statisíce z Afriky jedou, aby nám pomohli. Hurá!;-D

0 0
možnosti
Foto

Tak nevím co je větší apríl, jestli ten kysličník vodný anebo to desatero... Jinak to platí i u nás, pokud bychom všichni umřeli den před nástupem do důchodu, Covid by naše společnost zvládala levou zadní. A i jiné věci. Jako by o tom naše milá vláda věděla něco bližšího......

1 0
možnosti

Pokud autor místy žertoval, je to jedno, v posled. době sociál. sítě (kdo vše na tom má zájem?) chrlí např. do postkomunstic. zemí "informace o zaručených přípravcích", patrně si tím některé subjekty přivydělávají jako inzert. pracovníci či v roli podomních prodavačů. A bohužel tomuto našeptávání o zázračné medicíně podléhají nejen tzv. obyčej. občané, ale někdy i vrchol. politici.

0 0
možnosti
Foto

Tyhle informace se chrlí celosvětově a co historie pamatuje. Teď už to není nic moc, díky netu, ale třeba za komoušů a krátce po převratu, to bývaly úplné legendy. Amway, to proti většině z toho byla extrémně konzervativní záležitost.....

0 0
možnosti

Proč v Africe nebo Číně nevidíme moc starších lidí? Protože tu jde o mimořádně nepříznivé život. podmínky, na něž doplatí ti slabší. Někteří zástupci WHO vidí zdraví a nemoci v Africe poněkud jinak než vy, nicméně jak asi se tu vůbec sleduje zdrav. stav? Spíš nahodile, takže nemíváme dostateč. informace o epidemiích či obratu k lepšímu, spíš až po delší době (ne každý, kdo zde zemře, se ocitne ve statistice). Vaření v Africe a v Číně např. na zemi v prachu a peří i trusu domácích zvířat - to asi moc nevylepšíte přidáním jedné "chemikálie" do stravy. Nejsem zastáncem dramatic. nákupů podivných přípravků, které neprošly řádným výzkumem, aspoň zčásti v západ. civilizaci. Průběžně soucítím s Afričany, kteří se nechají přemluvit firmami k výzkumu, někdy na to část z nich doplácí vč. úmrtí (např. v minulosti soudní řízení ve věci výzkumem poškozených Afričanů dospělo až do USA).

0 0
možnosti
Foto

dihydrogen monooxid ;-D;-D;-D Dobrej apríl a dokonce ho někteří sežrali i s navijákem...;-)R^

3 0
možnosti
Foto

hodně stará věc.... provařená. Nicméně, mnozí to opravdu s navijákem zbaští a nedivím se, že např. "Kauza lithium" zaznamenala takový úspěch. Lidé jsou, co se i triviální anorganické chemie týče, nejméně z 95% úplní analfabeti. A internet proti tomu nic nezmůže. U těch lithných slíd už člověk musí něco málo znát, aby mu docvaklo, že neexistuje ekonomicky únosná metoda, jak to lithium ze slídy převést na uhličitan. Je to takřka bezcenný písek, dobrý zejména na zásyp výkopu /nemám nic proti zemním pracím, uvádím pro úplnost/. Nicméně, i zdatný matematik-kybernetik jako je Janeček se nechal nachytat, viz docela významná úplata za ten písečňák koupený na tu Cinoveckou deponii nebo jak se to jmenuje. Tak co potom chtít po Frantovi z Horní-Dolní, když ani XX vysokých škol nepomůže.

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik