Diskuse

Co nás čeká

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Někteří lidé by měli dostat bobříka mlčení. Je pro mě naprosto neuvěřitelné, co se tady vynořilo odborníků, často ale také nelékařů - vyjadřují se různí imunologové, molekulární biologové a odborníci na tasemnice. Kdo je "olog", má zkrátka patent na rozum a přes Skype nebo z obrazovky vykládá národu svá moudra a vyjadřuje se k věcem, ke kterým není vůbec kompetentní.

To není o demokracii a právu na názor. To je o velké zodpovědnosti a sebekázni, kterou by měl mít každý člověk s titulem, kterému lidé naslouchají. "

MUDr. Pavel Dlouhý, primář infekčního oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem

0 0
možnosti

M79a60r70c15e63l 92S23u38p

3. 4. 2021 22:53

To se nám vylíhlo "odborníků" , kteří se zašťiťují svým vzděláním a chtějí si v této době přihřát svou polívčičku a získat pozornost či případně něco i více.

Jedno je však naprosto jisté, žádný seminář či školení jaký mají význam lockdowny při pandemii zcela určitě neabsolvovali. Izolace zdravé populace nebyla totiž nikdy před covidem použita a do pandemických plánů do kterých "odborníci" kopli nic podobného zapracovano nebylo. Je to čínský patent strýčka Si, kterému to přišlo jako skvělý nápad.

Vaří jenom podle svých pocitů a tušení. Nejsou schopni identifikovat nakažlivost a způsob šíření jednotlivých virů. Mnohdy určité formy ochrany před virem velmi silně přeceňují. Bagatelizují negativní důsledky jednotlivých opatření.

Jsme země s nejdelším a nejdůslednějším lockdownem a přesto máme nejhorší výsledky. Většina zemí má optření mnohem kratší dobu, mírnější a jsou na tom mnohem lépe. Možná mají daleko lepší "odborníky" než máme u nás.

2 0
možnosti

Sputnik a možná i některé čínské vakcíny se začnou vyrábět v dobré (a především standardní) kvalitě mimo Rusko a Čínu a získají díky tomu (už zaslouženě) evropskou certifikaci.

Zdroj: https://jaroslavflegr.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=768379

Pracovníci továrny kontaminovali 15 milionů dávek vakcíny Johnson & Johnson

3 0
možnosti

Ano, a jelikož se nejedná o Sputnik, tak máte šanci si o tom i přečíst.

2 0
možnosti
Foto

Já myslím, že jste se v předpovědích nikdy moc netrefoval. A netrefíte se znovu: pod 2000 v dubnu a pod 1000 v květnu se nedostaneme, bohužel. Pak z toho prosím vyvoďte závěr a přestaňte předpovídat..., i když ... věštíte z křišťálové koule, takže to není zase až tak zlé.

3 0
možnosti
Foto

Poprvé, co ten člověk napsal něco co má takříkajíc hlavu i patu.

0 0
možnosti

Podruhé. Ještě jsem videl březnové video, kde už neblbnul s rakvemi a mrazáky.

0 0
možnosti

Neodpustím si ještě jednu věc. Na jaře vláda prohlásila, že chce promořovat. Po negativních reakcích lidí "otočila", že nechce promořovat, že chce počet nakažených regulovat tak, aby zvládaly JIPky. Tohle snad vypadalo na první pohled rozumně a s tímto postupem začal panovat jakýsi všeobecný souhlas. Což ale vůbec nechápu, protože kdokoli má aspoň trochu představu o exponenciálním růstu, ten musel chápat, že takováto věc je neuregulovatelná, je to jako držet jadernou bombu na hranici vybuchnutí, či zabránit přehřátí jadeného reaktoru, když ale nemáte k dispozici plynule zasouvatelné brzdící tyče a jasné matematické modely chování, které vám umožňují řízení regulační smyčky. Za takové situace prostě musíte řetězovou reakci okamžitě zastavit a držet na minimu.

Jít cestou "kapacity JIP", znamenalo pouze léto bez roušek a "zisk" cca jednoho měsíce, než bylo nutné vše zavřít a stejně to nestačilo a dodnes nestačí, protože šíření se dostalo mimo kontrolu a nakažení se stali netrasovatelnými. A čím jsme za tento získaný měsíc zpožděných omezení zaplatili?

Cca 15 000 zbytečně mrtvých. Dluh stovky miliard. Ostuda ve světě. Rozpad i těch posledních zbytků důvěry ve funkčnost státu. Už měsíce nekoupíme ani pitomé ponožky.

5 0
možnosti

Je Micík v pořádku? V článku mi chybí, když to vysvětlujete jemu, všechno s ním lépe chápu. :-)

Jinak si taky zavěštím, díky tomu, že tento virus může mutovat na tolika lidských exemplářích a v tak častých vlnách, jako snad dosud žádný a očkování všude probíhá pomalu, do Vánoc si někde na světe vypěstujeme mutaci, která bude na dosavadní očkování celkem kašlat a budeme rádi, když to "staré" očkování aspoň trochu sníží mortalitu. Prostě v zimě si to zase zopakujeme.

0 0
možnosti

Si nevypěstujeme, vypěstuje ji ten, kdo vypustil ten základní model...

0 0
možnosti

Co nás může jiného čekat,když nás vedou a píší tady psychopati.Tak že jen už smrt nás může potkat!!

0 0
možnosti

"A mezi prvními si je [covidpassy] pořídí jejich nejhlasitější odpůrci – princip je princip, ale dovolenka v Řecku je dovolenka v Řecku."

Chudák tady Flegr právě odhalil, že je (zřejmě) bezpáteřní křivák. My jsme tedy s ženou zcela jasně dohodnutí, že jestli někde budou chtít očkování nebo testy, prostě tam nepojedeme. Podle toho mám i udělané rezervace aby byly bez sankcí zrušitelné. Dovolená v zahraničí je statek naprosto zbytný.

Co se týká restaurací a covid-pasů, tam si taky dovolím jednu předpověď. (Možná) budou oficiálně požadovány a zcela určitě to prakticky nikdo nikde dodržovat nebude. Právě proto, že žiji v zemi "s nezralou demokracií a vysokým stupněm nedůvěry ve státní orgány". Je to tak jenom dobře a jen tak dál.

A k těmhle řešem o demokracii a nedůvěře, ne, příteli, možná vás to překvapí, ale ne každý je ovce jak si evidentně myslíte. Dezinformační weby mě nezajímají. Co mě zajímá je, že vláda mi nemá co jakékoliv očkování nebo jiné zásahy do mého těla co nařizovat. Dobrovolně ať si očkuje kdo chce jak chce. Mnohem větší problém je, že si individua jako vy pletou demokracii s diktaturou většiny -- a to ještě v tom lepším případě.

3 6
možnosti

P39a82v52e75l 54D80u36d49r

1. 4. 2021 9:23

Anebo mi vysvětlete jihoafrickou variantu B.1.351: Poprvé byla zaznamenána v Nizozemsku 17.2.2020, potom se až za 8 měsíců, 8.10. objevila v JAR a tam se šířila. Jak může přežít, aniž by se šířila? V Nizozemí se začala šířit až letos, 3.1.21. To má být přirozený vývoj? Tady je evoluční strom: https://www.gisaid.org/hcov19-variants/

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik