Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fakta, předpovídané lednové a únorové zpřísnění lock-downu nenastalo. Předpověď 60-80tis. mrtvých do léta není možné, vykazujeme 30 tisíc, celkově reálně do 40 tisíc, do léta další maximálně desítky. V počtu vykázaných mrtvých jsme nejhorší na světě, nikoli však v realitě IHME. Jaksi mi vychází, že Vám nic nevychází, přesto bez opory v datech, logice natožpak vědě predikujete pátou vlnu v zimě. Podporujete tím diktátorské praktiky a finanční kolaps zdravotnictví.

0 0
možnosti

J43a85n 48R90i14c13h78t39e31r

31. 3. 2021 13:42

Ona se jaksi nenaplnila žádná z vašich předpovědí. Tedy vyjma takových, které byly známé už ve chvíli kdy jste je pronášel, jako "budeme mít obří dluh". Tohle pronést ve chvíli, kdy už byl schválen státní rozpočet, vskutku není znakem brilantního ducha, na to si stačí přečíst novinový titulek.

3 0
možnosti

P25a77v32e48l 64D10u41d81r

31. 3. 2021 12:20

Proč 6 nejvíce patogenních variant vzniklo v Evropě, Africe a Americe, ale ani jedna v Asii? 0 : 6, to je náhoda? Není v tom také úmyslné zavinění?

0 0
možnosti
Foto

Protože je to dáno počtem pravděpodobnosti. Vyšší počet nakažených dává vyšší prvaděopodobnost, že vznikne životaschopná mutace. A životaschopnější mutace zpětně zvyšují počet nakažených

Zaviněním může být to, že se ta choroba měla šanci v daných regionech tolik rozšířit.

1 0
možnosti

Vážený pane profesore, nebo jakýmikoli tituly jste ověnčen. Tasemnice jsou rozhodně velice přítulná zvířátka, tak u nich zůstaňte, prosím. Vaše veřejné vystupování je pouze tragikomické. Šíření poplašných zpráv je trestné, věřím, že si vás spravedlnost najde.

4 4
možnosti

A co říkáte na tuhle analýzu poslední zprávy UZIS? Je tam i zmínka o britské mutaci. https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-tomanek.php?itemid=39365

0 0
možnosti

Nehraj si tu na nostradama ty trapaku,a bez radsi delat neco produktivnejsiho.

1 6
možnosti

"ZKOLABOVALA PREVENTIVNÍ A NEAKUTNÍ PÉČE"

zkolabovala, nebo byla zastavena (kvůli strachu z covidu)?

5 4
možnosti

Pokud nemáte dost kapacit na infekčním, musíte je nastavit kapacitami jiných oddělení. Nikdo není šťastný, když musí obětovat výnosnější lůžka, jako je třeba ortopedie. Zkuste si představit plnou ledničku, do které vám někdo přinese pytel prvotřídní výslužky ze zabijačky. Aby vám maso nechcíplo, vyndáte, co vydrží při pokojovce do doby, než sníte jitrnice. Bohužel vám to nemusí jít tak rychle, aby vám neshnila i nějaká ta mrkev a nezplesnivěl koláč, co patřily do uvolněného regálu, to jsou ty oběti odložení péče. No a masu v přihrádce na zeleninu taky nebude stoprocentně, takže nějaká ta ztráta přijde i tam.

0 1
možnosti
Foto

Na deklarovaného odborníka a vědce je ten text koncipovaný příliš dramaticky a bulvárně. Také bych od vás čekal komplexnější hodnocení problému a možných východisek, byť se deklarujete jako ryze soukromá osoba, protože pochybuji, že máte znalosti a schopnosti jen jako profesionál a vědec.

Vlastně nechápu, proč jste to vůbec napsal, jako kdyby vás nikdo, nikde a nikdy neposlouchal. Ačkoliv .... pokud se prezentujete jako tady, tak není co publikovat.

Od vědce a profesionála vašeho renomé bych očekával trochu víc, než je ve veřejných zdrojích či informacích z vlády. Vaše "Ještě nelze posoudit" je v tomto kontextu spíše trapné.

Mohl jste odhad zaměřit na další vývoj po rozvolnění v možných variantách a v návaznosti na očekávané, resp. možné dodávky vakcíny. Zamyslet se nad reálnosti tvrzená kapacity pro očkování v úrovni přes 140 tis. aplikací denně. Rovněž by neškodilo publikovat názor na reálnost a intenzitu letní/podzimní další vlny expanze viru. Také je dost důležité, jestli se podaří vakcinaci kompletovat dříve, než přestane účinkovat u prvních očkovaných. V této souvislosti je rovněž důležitý odhad míry a délky ochrany vakcíny a z toho vyplývající nezbytnost plošné očkování opakovat a také kolikrát. A nakonec: mutace jste zmínil, jenže nic nového, ačkoliv by bylo zajímavé odhadnout vývoj mutací, účinnost stávajících vakcín, popř. reálnost pružné reakce farmaceutického průmyslu.

No, odborně a zasvěceně by se na toto téma dalo sepsat mnoho knih, ale dost informací a zajímavostí by se vešlo i do formátu blogu. Škoda pro nás, že jste to lépe nevyužil.

3 2
možnosti

Jestli jste si nevšiml, tohle není úplně jeho obor. Nevím, proč by měl dělat to co chcete Vy.

On jen varuje a předvídá jako velice dobře poučený neepidemiolog.

1 0
možnosti

Zdeněk Hostomský, prostor X. To je za mne odpověď na nenaplněné ambice šíleného vědce Micíka. Snad pan Hostomský nedostane takový hate jak např. pan Beran.

0 2
možnosti

Dnes se vědkyně dr. Irena Koutná vyjádřila v tom smyslu, že tak velký počet nemocných a zemřelých, jako je u nás, je výrazně ovlivněn rapidně klesající imunitou občanů, která je následkem nesmyslných restrikcí (roušky, respirátory, zákaz sportování a celkově výrazné omezování pohybu, stres atd.)

13 9
možnosti

Ano, to vyjádření je perfektní. Dovolím si dát odkaz:

https://1url.cz/ZKz99

0 1
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik