Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nic proti rouškám tam, kde mají smysl. K tomu by měl podle mne sloužit "semafor" výskytu nákazy. Čím větší výskyt, tím tvrdší opatření. Nevidím valného smyslu v tom, aby v rámci plošných opatření byla povinnost nosit roušky v okresech, kde nulový, nebo jednotkový výskyt na sto tisíc obyvatel. Pak tam dochází k tomu, že 99,99% nenakažených obyvatel chrání (zcela zbytečně) rouškou těch samých 99,99% obyvatel.

0 0
možnosti

Pane akedemiku, či kdo to víte, prosím, zopakujme zde co se děje. V rádii stále hlásí vyšší počty tzv. "nakažených", přitom zmiňují, že většina nemá potíže nebo jen rýmu. Lékař imunolog tvrdil, že lidský organismus potřebuje bojovat nejen s viry, tím cvičí obranyschopnost. Proč se tedy jakoby něco děje, když počty mrtvých či vážně nemocných jsou zanedbatelné. U nás v rodině se nějaký nový covid už i potvrdil včetně dalšího vyšetření bez jeho výskytu. Nemoc proběhla s cca 7mi dny teploty.

V té době jsme se také všichni viděli na narozeninách, i u nás doma jsme subjektivně pocítili drobné potíže, ale nepotvrzené. Takže je společnost již promořená, obranyschopná, proč se nehlásí počty fakt nemocných, ale jen bezduché číslo lidí, kteří mají potvrzen výskyt toho čínského viru bez potíží?

0 0
možnosti

https://nypost.com/2020/07/06/nick-cordero-had-no-underlying-conditions-before-coronavirus/ ...Pane Chmelíku toto si stačí otevřít.Mladý Američan 41 let, zcela zdravý, po značném utrpení zemřel v nemocnici na coronavirus.

0 0
možnosti
Foto

A vedle něho umřeli dva na rakovinu, tři na mrtvici, čtyři na infarkt ... ;-(

0 0
možnosti

Pane Flegr, pokud by řádila choroba Konronavirus-19, máte pravdu a je třeba zodpovědně činit vše proti nebezpečné nákaze. Jenže celá tato korona-čínská kauza je tzv. sociální panika. Lidé jsou vystrašeni nepřesnými a vylhanými zprávami. Jsme ohroženi více četnějšími smrtelnými nebezpečími, než mediálně zhotovenou panikou provázenou vylhanou pandemií či epidemií.

Je třeba uvést fakta, nebo jsme všichni jen hloupí věřící pro nebezpečné nápady? Takže kolik je u nás dnes skutečně nemocných a kolik těch, u kterých byl výsky viru prokázán a jedné se jen o rýmečku nebo nic? Co znamená 5470 aktivních (rozumíme 22 kritických a 116 hospitalizovaných) ? Epidemie znamená 200 tisíc za do 6ti týdnů.

3 4
možnosti

Zkuste prosím myslet vlastní hlavou a nedejte na blbečky. Ty desetitisíce mrtvých v zemích kde nenasadili přísná protiepidemiologická opatření (budou jich brzy stovky tisíc) to je asi nic? Vlády prakticky všech států co se skřípěním zubů vyhlásily opatření (a voliči je za to v příštích volbách ztrestají) tak učinily ze zlomyslnosti, hlouposti či masochismu? Buďte rád, že jsme na tom tak dobře jak zatím jsme - stačilo se s karanténu o 10 dnů zpozdit a mohli jsme to tu mít jako v v březnu v Itálii. A modle se, ať takhle dobře zvládneme i druhou vlnu.

3 1
možnosti
Foto

Za socíku koloval vtip, zdali lze usednou holým pozadím na ježka.

Odpověď: lze, jde-li o příkaz strany a vlády.

Nejjednodušší obranou proti šíření coronaviru je NEDÝCHAT. Vyčkejme tedy na příkaz. ;-D

2 0
možnosti

Ty bláho, celej život mi někdo dával, l dnešní řeči, virtuální nahubek a teď je to přivedeny k dokonalosti, že je skutečný, děkuju nechci, vymyslete ať ho nosí kdo chce a kdo se taky s nim

bude chránit, ne že chranis me a já tebe...

Kašlu na to :-)

3 4
možnosti

Vývoj podílu hospitalizovaných osob s laboratorně potvrzenou nákazou onemocněním COVID‐19 na celkovém počtu osob s aktuálně aktivním onemocněním COVID‐19 - tohle číslo má ze všech údajů o covidu nejvíc vypovídací hodnoty. Říká nám, kolik procent lidí z těch, kteří jsou aktuálně vedeni jako pozitivní, leží v nemocnici. Od přelomu dubna a května prakticky neustále klesá. A to i přesto, že počet odhalených nakažených ještě donedávna rostl. K 21.8.2020, což je dosud poslední zveřejněný údaj, dosahuje hodnoty 2,37 %. Ve skutečnosti bude ještě mnohem nižší, jak dokazují trendy z testování například prvoligových fotbalistů a členů realizačních týmů, kterých je cca tisícovka dohromady. Teoreticky by měla být asi 50% šance, že se mezi nimi najde jeden, ve skutečnosti jich bylo pozitivních už přes 10.

Ve světle této skutečnosti je jakákoliv debat o rouškách mimo operační sály, návštěvy v nemocnicích a možná v domovech pro seniory, naprosto zbytečná...

7 2
možnosti
Foto

MUDr. Jiří Votruba primář první kliniky tuberkulózy a respiračních onemocnění Všeobecné fakulty nemocnice v Praze přední plicní specialista říká : V době karantény jsme se stali specializovaným oddělení na coronvirus. Museli jsme uvolnit oddělení a připravit jej na masivní příjem pacientů, kteří budou v důsledku nákazy coronavirem na plicní ventilaci. Nemohli léčit lidi s rakovinou plic a museli se soustředit na coronavirus.. V nemocnicích v Praze v covidových centrech bylo obsazeno šest a deset procent lůžek. Naše nemocnice měla 35 pacientů s covidem a mohli přijmout až třikrát tolik pacientů s covidem a dnes nemáme ani jednoho . Covid 19 zdaleka nedosahuje síly epidemie jaké tu byly v minulosti a přinese nejenom ekonomické ztráty, ale především obrovské ztráty na lidských životech. Desítky přicházejí se zanedbanými chorobami, zejména s plicní rakovinou. Dále přicházejí s těžkými formami fibróz a brontichitckými onemocnění Zvláště u těch onkologických onemocnění jou to smutné věci Drastická opatření spojená s nemocí covid 19 způsobila horší ztráy než nemoc, přeníž měla tato opatření bránit. Předně to nebyla ni epidemie ni pandemie. Není mi pořád jasné, kdo z toho humbuku kolem covidu může profitovat. Už jenom proto, že víc lidí umře na následky neléčení jiných nemocí. Kladu si otázku, jestli je vinna celková zbabělost a změkčilost naší civilizace, která se nechala vystrašit. Anebo šílenství epidemiologů.

3 0
možnosti
Foto

Coronavirus je shluk proteinů, jež v sobě udržuje vodu a proteiny. Pokud jej v teplém počasí vyplivnete, než dopadne na zem odpaří se uschne. Nemůžete covid získat vzduchem. Nemůžete covid získat dotykem. Naše pokožka je součástí imunitního systému. Proti viru máme na pokožce proteiny, které trčí nahoru. Vir, který se vám dostane na pokožku vir se nalepí na proteiny a proteázy začnou vir žrát. Covid-19 je kapénková nákaza a vyžaduje delší kontakt lidí, aby se jeden nakazil, musela by být nakažená osoba blízko vás. A kdyby osoba nakažená byla hodně infekční, vydechovala hodně částici a hodně ji vydechla, je pravděpodobnost, že ten jeden chudák najde svůj receptor se zvyšuje. Vir se naváže na specifickou povrchovou strukturu hostitele, která slouží jako receptor.

0 2
možnosti
Foto

Už jsem Vám mnohokrát psala, že je vždy možný sekundární přenost - např. rukou z povrchů předmětů na sliznice. Že virus kůží neprojde nemá smysl řešit

0 0
možnosti
Foto

Rouška jakkoliv líbivá, je imunitě klackem pod nohy. Vdechujeme zpět většinu toho, co imunita usoudila vyloučit jako nezdravé. Čím rychleji se pohybujeme, tím je zpětná zátěž škodlivinami větší, neprodyšnost roušky vše umocní .Místo přiměřených aktivit na čerstvém jarním vzduchu se potíme pod hadříky. Za další 99 procent osob nosí roušku v kapse v kabelce ve které má usmrkaný kapesník, klíčem, mobil. Roušku vezme do rukou plnou virů a nasadí si ji na ústa. Všechny viry přichycené na roušce vdechuje a může tam i sídlit covid, chřipka. Pak ji sundá a opět uloží do kapsy, kabelky a jásá jak nad nákazou vyzrál.

2 2
možnosti
Foto

Z toho plyne, že se v roušce nebudeme pohybovat zbytečně rychle (rouška je tak jako tak nařízena v místech s klidovým režimem, v MHD obvykle nepobíháme, v čekárnách, nemocbnicích, lékárnách, v divadlech, atp.... také ne), jestliže je rouška tak neprodyšná, že se v ní nedá dýchat, pořídíme si kvalitnější roušku. V roušce dýcháme pokud možno stejnoměrně.Na volném prostranství nikdo roušku nosit nemusí, pane Kindle...

O roušku se budeme náležitě starat - nebudeme ji používat opakovaně, nebudeme ji nosit volně po kapsách a pohozenou v kabelce, atp.....

Inteligentní člověk se přizpůsobí ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik