Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Velmi rád čtu články pana profesora. Krásně podaná problematika, i když danému oboru rozumím velmi málo. Těším se na další článek.

1 0
možnosti

Moc pěkně jsi mi to vysvětlil, mňau, ale co se stane, když třeba nějaký škaredý koroňák zmutuje a nastěhuje se mi rovnou do těch lymfocytů? To asi umřu, že jo?

0 0
možnosti

Koroňák ne. HIV. Výsledkem je AIDS...

0 0
možnosti

Pokaždé, když čtu Vaše blogy, lituji, že se již nevěnuji GI a molekuláře :-(

2 0
možnosti

Děkuji. Konečně vtipné a čtivé vysvětlení, které vstřebá i technicky zaměřený napůl probuzený člověk u ranní kávy.

Konečně jsem ve svých 42letech pochopil, k čemu je brzlík (kromě na vaření). Těším se na další podobné články.

5 0
možnosti

Pěkná masáž mozku!

0 0
možnosti

Hezký kočky. A ač nejsem zcela mimo obor, v něčem jsem se poučil. Hlavně ale v tom, že se dá vážná věc prezentovat vtipně. Těším se na pokračování.

4 0
možnosti
Foto

Nojo, ale jakou roli v tom hrají čakry, geopatogenní zóny, paměť vody v homeopatických přípravcích, přikládání energetických polodrahokamů a proudící prána?

Děkuji za krátký a výživný exkurz do světa vědy. Těším se i na příště R^

1 1
možnosti

Proč do diskuze k článku o imunitě pletete čakry?

0 0
možnosti
Foto

Akú stě hovoril rečů Kefalín...;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Zajímalo by mě, proč se může objevit rakovinná bunka v těle a limfocity ji přehlédnou, takže se může v klidu množit, až člivěka usmrtí. Děkuji.

1 0
možnosti

Asi nejdůležitější příčinou je tzv. antigenní vplížení se. Imunitní systém hlídá hlavně rychle (a exponenciálně) se zmnožující antigeny, třeba ty na bakteriích a virech. Rakovinné buňky se zmnožují pomalu (a lineárně). Dalším důvodem je, že rakovinné buňky obsahují minimum cizích peptidů (často žádné).

8 0
možnosti

Tohle vidím jako jeden z problémů našeho ZŠ, SŠ školství, místo aby téma látky jednou zpracoval poutavě a kvalitně profík a dětem se toho dostalo jako multimediální přednášky, třeba i s kvalitní interaktivní aplikací pro 3D brýle, tak tu látku budou znuděně každý rok znova a znova s větším či menším úspěchem omílat učitelé "amatéři", kteří jen zřídka kdy vzbudí u dětí sebemenší zájem (čest výimkám). Považuji to za neuvěřitelné plýtvání lidskými zdroji, časem i momentem, kdy je dětský mozek nejvíce otevřený novým vjemům. :-/

4 2
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik