Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SK

VŠICHNI ptáci jsou hmyzožraví - VŠICHNI zobaj pečivo, obilí - dojděte si k nejbližšímu krmítku...

Ok, zbytečná diskuze, nechte si svoje tvrzení, "důkazy" typu "říkali to ve škole" a na kalkulačce vypočtených 5.500 mrtvých horských goril, já radši skutečné důkazy... těšilo mě

0 0
možnosti

Děkuji za tento emotivní výlev. Čili jste nepředložil žádné důkazy pro své mýty a ještě jste rozhořčeně utekl. Pokud jsou "VŠICHNI ptáci hmyzožraví - VŠICHNI zobaj pečivo, obilí", tak mi jistě dovedete doložit příkladem orla, tučňáka či plameňáka, jak si zobali obilí. Vzhledem k tomu, že to doložit nemůžete, konstatuji, že žijete v bludu, a to proto, že netušíte nic o dějích v živé přírodě. Těšilo mě. :-)

0 0
možnosti
SK

Asi se shodneme, že "vědci se domnívají" není to stejné jako" vědci mají důkaz".

Uvážíme- li, že úplně všechny ty živočišné druhy žili (a žijí) bez :

očkování

ATB, antivirotik, antiparazitik, antimalaritik

desinfekce

hygieny (špinavé končetiny, špinavé jídlo)

tepelné úpravy potravy

VELMI promiskuitně a i bez vědecké studie očividně bez kondomů

repelentů, moskytiér,

roušek, respirátorů, plicních ventilátorů

karantény... ... tedy VŠICHNI OSTATNÍ krom člověka porušují VŠECHNY hygienické a protiepidemiologické zásady a to zcela FLAGRANTNĚ... ...měli by jít z jedné pandemie do druhé (člověk za takovýchto podmínek by šel), div že ještě nevymřeli... Tak to na ty viry moc nevypadá....

0 0
možnosti

Však také nakonec pojdou buď na ulovení jiným živočišným druhem, nebo na parazitární nákazu (což vyjde nastejnou, protože parazit dělá totéž, co predátor - živí se vaším tělem). Kompenzuje to vysoká nadprodukce potomstva, která zároveň umožňuje i přírodní výběr. Lidstvo se hlavně množí a jeho populace rychle roste, neboť již není regulována predátory a parazity. Místo toho nastupují civilizační choroby z opotřebení organismu.

Mohlo by vás ostatně zajímat, že se v zajetí dožívají zvířata vyššího věku než ve volné přírodě - právě díky lidské péči, včetně té veterinární. Opusťte už prosím laskavě ten svůj blud.

0 0
možnosti
DS

Super, jako vždycky. Vy budete mít chytré kočky;-)

0 0
možnosti
FL

„Za jakých okolností v minulosti vymřela většina druhů?“. Jak to, že nemůže být druhá odpověď správná? Kdyby dejme tomu celkem vymřelo 100 druhů, z toho při hromadných vymíráních 80 a při vymíráních tzv. Velké pětky 60. Pak je pravda, že druhá odpověď je taky správně. 60 je většina ze 100. Vzhledem k nabízeným možnostem si někdo mohl ty možnosti vyložit:

1.při hromadných vymíráních, které nezahrnovaly Velkou pětku

2.při Velké pětce

Pokud je triviální, že Velká pětka je podmnožinou "hromadných vymírání" tak totiž jinak nedává smysl proč ty možnosti rozlišovat.

0 0
možnosti

V tom je ten chyták. Ale fakt je ten, že opatrný student bude přemýšlet, jak to vlastně pan profesor myslel. A nakonec může ten chyták najít někde jinde. Obecně je tento typ testů nepříliš vhodný. Lepší by byla diskuze. I proto jsem měl raději ústní zkoušky. U těch písemných může dojít k nedorozumění.

4 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik