Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Dneska jsem někde četla, že Slováci mají např. po návratu z cizinu státní karanténu. Žádný "zůstaňte 14 dní doma" a couraj si kam se jim zlíbí, prostě jdou do státního zařízení a šmytec.

Tady na onlajnu něco z Belgie: "Ode dneška smí každá domácnost pozvat na návštěvu maximálně čtyři lidi z jiné domácnosti. Tato skupina osob pak společně vytvoří „koronavorivou bublinu“, která se může vzájemně doma navštěvovat, neměl by ale mezi ně však vstupovat už nikdo jiný."

A tak by se dalo pokračovat...

Ale u nás se furt bude remcat a nadávat, jak strašlivě trpíme. Pendleři (kteří to sem tahaj, a ne že ne) mávaj prapory, jak je jim ubližováno. Každej chce horem pádem k moři. Jednu sezónu bez něj by asi umřel, nebo co.

A tak by se dalo pokračovat.

Jo a za blog díky, samože!

6 2
možnosti
LM

Zajímavé, nicméně nejsem si úplně jistý, že to takto opravdu může fungovat - virová superinfekce je totiž spíše nepříliš běžná událost, protože mnoho virů (včetně např. chřipky A) je naopak nadáno schopností "superinfection exclusion", která zabraňuje, aby jedna buňka byla postupně infikována jinými kmeny stejného nebo blízkého viru.

2 0
možnosti
Foto

Lidské tělo se ale neskládá jen z jedné buňky.

0 0
možnosti
JM

Vaše blogy by měly vyjít knižně. Velmi čtivé a srozumitelně vysvětlující.

7 0
možnosti
ZD

Perfektní vysvětlení. Děkuji.

2 0
možnosti
MV

Děkuju a že zdravím Micika.

6 0
možnosti

Na tomto vynikajícím blogu mi vadí jedna věc. U už tak zpanikařených, vystrašených lidí vyvolá další záchvat paniky.

3 10
možnosti
RK

Zajeďte si do VB.

4 2
možnosti
DS

Wow! Děkuji a karma a jdu se pohroužit do Vašich předcházejících blogů:-)R^

5 0
možnosti
Foto

Výborné.

Autorovu tlustou odbornou knížku (mimochodem velmi dobrou) si asi přečte málokdo kromě studentů a nadšenců. Tyhle úderné a přitom fakticky přínosné blogy, které se týkají současné epidemie, mohou oslovit mnohem víc lidí. R^ Koukám, že první blog má za týden už přes 17 000 shlédnutí.

8 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 16395x
Jsem biolog, profesor na Přírodovědecké Fakultě UK v Praze. Když zrovna nepřednáším tak se věnuji evoluční biologií, parazitologií a evoluční psychologií a hledáním ztracených předmětů v nepořádku na svém stole. Mým hlavním koníčkem je moje práce (což je, přiznávám, pro mě i mé okolí poněkud vysilující). Rád se ploužím přírodou (Ďábličák stačí, Balkán je lepší) a fotografuji co mi vleze před objektiv. Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

Najdete mne na flegr.com a  www.facebook.com/prof.jaroslav.flegr 

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/"><img alt="Licence Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/4.0/88x31.png" /></a><br />Toto dílo podléhá licenci <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/">Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní License</a>

Seznam rubrik